Suşi (California Roll Sushi) Tanımı İçin Materyaller
Somon carpaccio için;
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
50 gram küçük doğranmış salatalık turşusu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çeyrek soğan
1 tatlı kaşığı şeker
120 gram somon
Pilav için;
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Sarmak için;
Yosun(nori)
1 adet avokado
2 adet salatalık
Suşi (California Roll Sushi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İşe evvel somon carpaccio yaparak başlıyoruz. Bir kapta portakal suyu, limon suyu, limon zest(limon kabuğu rendesi), turşu ve suyu, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, soğan ve şekeri karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
Bir dilim 150gr somonu ince uzun biçimde doğruyoruz ve evvelden hazırladığımız karışımın içerisine ekleyip en az 2 saat olmak üzere en fazla bir gece bekletiyoruz.
Akabinde pilavımızı hazırlamak için suşi pirincini beyaz suyu çıkana kadar düzgünce yıkıyoruz.
Akabinde bir bardak soğuk suda yarım saat bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Pirincin içerisine bir bardak su ekleyerek kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere pilavı pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra kapağını hiç açmadan yarım saat kadar pilavı dinlendiriyoruz.
Bu ortada bir kapta pirinç sirkesi, tuz, şekeri karıştırıyoruz.
Pilav dinlendikten sonra içerisine yaptığımız pirinç sirkesi karışımını ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz.* sebzelerimizi julyen(ince uzun) doğramaya başlıyoruz.
Akabinde her şey suşilerimizi hazırlamak için hazır. Nori’yi tırtıklı tarafı üst gelecek halde üzerine elimizi güzelce ıslatarak pirincimizi yaymaya başlıyoruz.
Elimizi ıslatıyoruz ki pirinçler elimize yapışmasın.
Pirinçleri yaydıktan sonra yosunu aksi çeviriyoruz.
İçerisine ince bir şerit halinde mayonez yayıp üzerine carpaccio yaptığımız somon, salatalık ve avokado’yu ekliyoruz.
Ve matımızın üzerinde sardıkça sıkarak sarıyoruz.
Daha sonra suşi’yi kesmek için bıçağımızı ıslatıyoruz.
Bıçak ıslak olmazsa pirinçler bıçağa yapışır ve kesemezsiniz.
Soya sosu ile servis etmenizi tavsiye ederim.
Ben zencefil turşusu ve vasabi sevmediğim için onlar olmadan yiyorum.
Siz dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Ayrıyeten bulabilirseniz acı mayonez üzerine çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Somon carpaccio için;
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
50 gram küçük doğranmış salatalık turşusu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çeyrek soğan
1 tatlı kaşığı şeker
120 gram somon
Pilav için;
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Sarmak için;
Yosun(nori)
1 adet avokado
2 adet salatalık
Suşi (California Roll Sushi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İşe evvel somon carpaccio yaparak başlıyoruz. Bir kapta portakal suyu, limon suyu, limon zest(limon kabuğu rendesi), turşu ve suyu, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, soğan ve şekeri karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
Bir dilim 150gr somonu ince uzun biçimde doğruyoruz ve evvelden hazırladığımız karışımın içerisine ekleyip en az 2 saat olmak üzere en fazla bir gece bekletiyoruz.
Akabinde pilavımızı hazırlamak için suşi pirincini beyaz suyu çıkana kadar düzgünce yıkıyoruz.
Akabinde bir bardak soğuk suda yarım saat bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Pirincin içerisine bir bardak su ekleyerek kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere pilavı pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra kapağını hiç açmadan yarım saat kadar pilavı dinlendiriyoruz.
Bu ortada bir kapta pirinç sirkesi, tuz, şekeri karıştırıyoruz.
Pilav dinlendikten sonra içerisine yaptığımız pirinç sirkesi karışımını ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz.* sebzelerimizi julyen(ince uzun) doğramaya başlıyoruz.
Akabinde her şey suşilerimizi hazırlamak için hazır. Nori’yi tırtıklı tarafı üst gelecek halde üzerine elimizi güzelce ıslatarak pirincimizi yaymaya başlıyoruz.
Elimizi ıslatıyoruz ki pirinçler elimize yapışmasın.
Pirinçleri yaydıktan sonra yosunu aksi çeviriyoruz.
İçerisine ince bir şerit halinde mayonez yayıp üzerine carpaccio yaptığımız somon, salatalık ve avokado’yu ekliyoruz.
Ve matımızın üzerinde sardıkça sıkarak sarıyoruz.
Daha sonra suşi’yi kesmek için bıçağımızı ıslatıyoruz.
Bıçak ıslak olmazsa pirinçler bıçağa yapışır ve kesemezsiniz.
Soya sosu ile servis etmenizi tavsiye ederim.
Ben zencefil turşusu ve vasabi sevmediğim için onlar olmadan yiyorum.
Siz dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Ayrıyeten bulabilirseniz acı mayonez üzerine çok yakışıyor. Afiyet olsun.