Suslu İki Renkli İrmik Pastası (Mutlaka Deneyin) Tarifi İcin Malzemeler Muhallebisi :
*5 su bardağı sut
*8 yemek kaşığı şeker
*9 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
Pişen muhallebiden ayırıp icine:
*2 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı şeker (Arzu etmeyen eklemeyebilir, ben kullanmadım)
İcine:
*Muz ya da istediğiniz bir meyve
Tabanına:
*Eti puf (7 tane) ya da biskuvi
Suslu İki Renkli İrmik Pastası (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Merhaba herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum oncelikle Malum bu mubarek ayda zaten vucudumuz cok guzel dinlendiği icin detoks icecekleri kullanmıyoruz Ben de o nedenle bu kez sıklıkla yaptığım bir tarifi paylaşmak istedim Canım tatlı cektiğinde hafif tatlıları tercih ediyorum Bu tatlı da bildiğimiz irmik tatlısı ama sunumuyla pastayı andırıyor hem hafif hem de cok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim Gelelim tarife:
1
*Muhallebi icin sut, irmik ve vanilya bir tencereye alınır ve pişirilir
*Goz goz olunca ( annemin deyimiyle ‘gobek atınca) altı kapatılır
*Beyaz muhallebinin bir kısmı ayrı kaba alınır ve icine kakao ( isteğe bağlı şeker) ilave edilir iyice karıştırılır Herhangi kek kalıbına( ben cicek şeklinde olanı kullandım) strec serilir( kolay cıkması icin) ilk sıcaklığını atınca once kakaolu muhallebi koyulur arasına muz dilimleri dizilir
*Sonra beyaz muhallebi koyulur arasına muz dizilir
*En son kata eti puflar koyulur( 7 tane kullandım)
*Eğer normal biskuvi kullanmak istiyorsanız direkt tabanına dizebilir ya da rondodan gecirip sutle azıcık ıslatıp en son kata koyabilirsiniz
*Pufları dizince uzerine streci kapatıp buzdolabında 45 saat dinlendirelim Evdeki malzemeyle ( cikolata sosu, meyve, hindistancevizi, fındık vb ) susleyip servis edelim Deneyen herkese afiyet olsun Geribildiriminizi bekliyorum Sevgiyle
*5 su bardağı sut
*8 yemek kaşığı şeker
*9 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
Pişen muhallebiden ayırıp icine:
*2 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı şeker (Arzu etmeyen eklemeyebilir, ben kullanmadım)
İcine:
*Muz ya da istediğiniz bir meyve
Tabanına:
*Eti puf (7 tane) ya da biskuvi
Suslu İki Renkli İrmik Pastası (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Merhaba herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum oncelikle Malum bu mubarek ayda zaten vucudumuz cok guzel dinlendiği icin detoks icecekleri kullanmıyoruz Ben de o nedenle bu kez sıklıkla yaptığım bir tarifi paylaşmak istedim Canım tatlı cektiğinde hafif tatlıları tercih ediyorum Bu tatlı da bildiğimiz irmik tatlısı ama sunumuyla pastayı andırıyor hem hafif hem de cok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim Gelelim tarife:
1
*Muhallebi icin sut, irmik ve vanilya bir tencereye alınır ve pişirilir
*Goz goz olunca ( annemin deyimiyle ‘gobek atınca) altı kapatılır
*Beyaz muhallebinin bir kısmı ayrı kaba alınır ve icine kakao ( isteğe bağlı şeker) ilave edilir iyice karıştırılır Herhangi kek kalıbına( ben cicek şeklinde olanı kullandım) strec serilir( kolay cıkması icin) ilk sıcaklığını atınca once kakaolu muhallebi koyulur arasına muz dilimleri dizilir
*Sonra beyaz muhallebi koyulur arasına muz dizilir
*En son kata eti puflar koyulur( 7 tane kullandım)
*Eğer normal biskuvi kullanmak istiyorsanız direkt tabanına dizebilir ya da rondodan gecirip sutle azıcık ıslatıp en son kata koyabilirsiniz
*Pufları dizince uzerine streci kapatıp buzdolabında 45 saat dinlendirelim Evdeki malzemeyle ( cikolata sosu, meyve, hindistancevizi, fındık vb ) susleyip servis edelim Deneyen herkese afiyet olsun Geribildiriminizi bekliyorum Sevgiyle