Süslü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 paket yumuşamış margarin
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
Üzerini Süslemek İçin
Çikolata
Fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi
Süslü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşamış margarin ve pudra şekerini ister elimizle yoğuralım, isterseniz mikser ile karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğuralım ve 5 dakika kadar buzdolabına katalım.
İstediğimiz form verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında alt kısmı kızarana kadar pişirelim pişme müddeti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
Pişen kurabiyeler soğumaya bırakalım. (Benim kurabiyeler birinci başta biraz yumuşaktı bekledikçe katılaştı siz bir adedinin tadına bakarsınız ona nazaran pişirmeyi yaparsınız)
Çikolatayı benmari yordamı eritelim ve kurabiyeleri çikolata ile süsleyelim üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Süsledikten sonra buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Not: Aslında bu tanım un kurabiyesi idi özgün tanım de 3 su bardağı un yazıyordu lakin ben 4 su bardağı un ekledim ve bu halde yaptım çok da hoş oldu. Bu tanım ile şeker hamuru ile de kaplayabileceğinizi düşünüyorum.
1 paket yumuşamış margarin
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
Üzerini Süslemek İçin
Çikolata
Fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi
Süslü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşamış margarin ve pudra şekerini ister elimizle yoğuralım, isterseniz mikser ile karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğuralım ve 5 dakika kadar buzdolabına katalım.
İstediğimiz form verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında alt kısmı kızarana kadar pişirelim pişme müddeti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
Pişen kurabiyeler soğumaya bırakalım. (Benim kurabiyeler birinci başta biraz yumuşaktı bekledikçe katılaştı siz bir adedinin tadına bakarsınız ona nazaran pişirmeyi yaparsınız)
Çikolatayı benmari yordamı eritelim ve kurabiyeleri çikolata ile süsleyelim üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Süsledikten sonra buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Not: Aslında bu tanım un kurabiyesi idi özgün tanım de 3 su bardağı un yazıyordu lakin ben 4 su bardağı un ekledim ve bu halde yaptım çok da hoş oldu. Bu tanım ile şeker hamuru ile de kaplayabileceğinizi düşünüyorum.