Süslü Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 buçuk su bardağı kadar un kullandım
Azar azar ekleyin fark edebiliyor
Sade olan hamur için:
Pudra şekeri
2.hamur için:
1 limon kabuğu rendesi
Damla çikolata
Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
3.hamur için:
1 doruklu çay kaşığı tarçın
1 yumurta akı
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık ceviz içi
Süslü Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım hazırladığımız hamuru 3 kesime bölelim ve birinci olarak sade olandan başlayalım.
Sade hamuru düz taban üzerinde çok incelmeyecek halde uzun silindir haline getirelim çatalla üzerine çizik atıp patates dilimleyiciyle istediğiniz aralıklarla dilimlere ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim pişirdikten sonra pudra şekerine bulayalım.
2. Hamur için limon kabuğu rendesi ekleyip hamura yedirelim ben silikon bir aparat üzerine incelterek yayıp kalpli kalıpla formunu çıkarttım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra köşeye damla çikolata dizdim ve pişip soğuduktan sonra üzerine benmari metodu eritilmiş çikolata gezdirdim.
3. Hamur için ise tarçını hamura ek edip yedirelim düz yer üzerinde hamuru çok inceltmeden biraz kalınca kalacak formda açalım kare dilimlere ayırıp üzerine yumurta akı sürelim sonra fındık yahut ceviz içini serpelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip pişirelim.
Kurabiyeleri 180 derece de biraz renk alana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun sevgiler
Süslü Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 buçuk su bardağı kadar un kullandım
Azar azar ekleyin fark edebiliyor
Sade olan hamur için:
Pudra şekeri
2.hamur için:
1 limon kabuğu rendesi
Damla çikolata
Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
3.hamur için:
1 doruklu çay kaşığı tarçın
1 yumurta akı
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık ceviz içi
Süslü Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım hazırladığımız hamuru 3 kesime bölelim ve birinci olarak sade olandan başlayalım.
Sade hamuru düz taban üzerinde çok incelmeyecek halde uzun silindir haline getirelim çatalla üzerine çizik atıp patates dilimleyiciyle istediğiniz aralıklarla dilimlere ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim pişirdikten sonra pudra şekerine bulayalım.
2. Hamur için limon kabuğu rendesi ekleyip hamura yedirelim ben silikon bir aparat üzerine incelterek yayıp kalpli kalıpla formunu çıkarttım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra köşeye damla çikolata dizdim ve pişip soğuduktan sonra üzerine benmari metodu eritilmiş çikolata gezdirdim.
3. Hamur için ise tarçını hamura ek edip yedirelim düz yer üzerinde hamuru çok inceltmeden biraz kalınca kalacak formda açalım kare dilimlere ayırıp üzerine yumurta akı sürelim sonra fındık yahut ceviz içini serpelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip pişirelim.
Kurabiyeleri 180 derece de biraz renk alana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun sevgiler
Süslü Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı