Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
100 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (Unun rengi değişmesin)
Bir yandan da şeker ile sütün yarısını şeker eriyecek formda ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
Kavrulan una evvel soğuk sütü ekliyoruz ki unumuz topak olmasın. Sonrasında yavaş yavaş erittiğimiz şekerli sütü ek ediyoruz.
Sütü ekledikten sonra topak kalmayacak formda karıştırıp yumurta sarısı ek ediyoruz ve orta ateşte bir iki fokurdatıp altını kapatıyoruz.
Ocaktan aldığımız helvamıza vanilya ekleyip borcam yahut fırın tepsisine alıyoruz. 200-220 derece ortası yalnızca üstünü 20-25 dakika kızartıyoruz ve tanımımız hazır. Afiyet olsun!
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (Unun rengi değişmesin)
Bir yandan da şeker ile sütün yarısını şeker eriyecek formda ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
Kavrulan una evvel soğuk sütü ekliyoruz ki unumuz topak olmasın. Sonrasında yavaş yavaş erittiğimiz şekerli sütü ek ediyoruz.
Sütü ekledikten sonra topak kalmayacak formda karıştırıp yumurta sarısı ek ediyoruz ve orta ateşte bir iki fokurdatıp altını kapatıyoruz.
Ocaktan aldığımız helvamıza vanilya ekleyip borcam yahut fırın tepsisine alıyoruz. 200-220 derece ortası yalnızca üstünü 20-25 dakika kızartıyoruz ve tanımımız hazır. Afiyet olsun!
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı