Son konular

Süt Helvası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
100 gram tereyağını bir tencerede eritelim.
1 su bardağı unu, eriyen tereyağının içine eleyerek katalım. Unun kokusu çıkarak hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Kavrulan unun içine bir litre sütü karıştırarak ve yavaş yavaş ekleyelim. (hızlı dökersek unumuz için de topak topak olabilir. Topak olması halinde blendırdan geçirebilirsiniz. )
1 bardak şekeri de içine ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
Son olarak vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Karışımımızı çömlek tabaklara paylaştırıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında 15-20 dk yani üzeri kızarana kadar pişirelim. (fırına göre süre değişebilir üzerine bakarak da süresini ayarlayabilirsiniz. ).
Tatlımızı fırından çıkarttıktan sonra üzerini çekilmiş kuruyemiş ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olssuunnn.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ev Yapımı Kedi Dili Tarifli Tramisu (İnanılmaz lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler Kedi dili için; 4 adet yumurta 120 gram un 1 paket vanilya 100 gram şeker Yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri için; Pudra şekeri Toz şeker Kreması için; 1 litre süt 7 dolu yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Bursa Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı un 1 litre süt 1 su bardak toz şeker (İsteğe göre azalıp arttırabilirsiniz) 100 gr tereyağı (Margarinde olabilir) Vanilya Bursa Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü toz şeker ile beraber tencereye koyup şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kaymaklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı 100 gram kaymak 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı un Ceviz kırığı küçük kase Şerbeti için; 1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Üzeri için; Hindistan cevizi Kaymaklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kaymaklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml su bardağı 100 gram tereyağı 100 gram kaymak 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı un Ceviz kırığı küçük kase Şerbeti için 1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Şeker eriyene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağı oda ısısında 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çay bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı için 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt