Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
100 gram tereyağı yahut margarin
1 litre süt
1 paket vanilya
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 su bardağı şekere 2 su bardağı sütü ekleyip ocakta ısıtıyoruz.
Şeker eridikten sonra altını kapatıyoruz kalan sütü ve yumurta sarısını üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
Farklı bir tencerede 100 gram tereyağı yahut margarini eritiyoruz unumuzu ekleyip kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Hazırladığımız sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra vanilyayı ekleyip göz göz kaynayınca altını kapatıyoruz.
Helvamızı fırın kaplarına hisse ediyoruz .
Fırın tepsisine su koyup kaplarımızı tepsiye diziyoruz.
Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzerine dilerseniz fındık,fıstık,ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
100 gram tereyağı yahut margarin
1 litre süt
1 paket vanilya
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 su bardağı şekere 2 su bardağı sütü ekleyip ocakta ısıtıyoruz.
Şeker eridikten sonra altını kapatıyoruz kalan sütü ve yumurta sarısını üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
Farklı bir tencerede 100 gram tereyağı yahut margarini eritiyoruz unumuzu ekleyip kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Hazırladığımız sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra vanilyayı ekleyip göz göz kaynayınca altını kapatıyoruz.
Helvamızı fırın kaplarına hisse ediyoruz .
Fırın tepsisine su koyup kaplarımızı tepsiye diziyoruz.
Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzerine dilerseniz fındık,fıstık,ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı