SoruCevap
Yeni Üye
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Yarım paket teremyağ (Eritilip soğutulmuş)
1 küçük kase süt kaymağı (Kaynattığım sütün üzerinden almıştım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı mahlep (mahlep yoksa bir paket vanilya da koyulabilir.çok hoş oluyor.)
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
Bir tutam dereotu
Aldığı kadar un(kulak göğsü kıvamında bir hamur yapılır.)
İç materyali:
Biraz lor ve süzme beyaz peyniri karıştırdım
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez ve sıvı yağ karıştırdım
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri karıştırıp en son unu ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip biraz dinlendirelim.
Daha sonra hamurdan dilediğimiz büyüklükte modüller koparıp iç harcını ekleyerek dilediğimiz biçimi verelim.
Üzerine yumurta sarısı,biraz pekmez ve sıvı yağ karışımı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalarımız hazır. Afiyetler olsun.
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
Yarım paket teremyağ (Eritilip soğutulmuş)
1 küçük kase süt kaymağı (Kaynattığım sütün üzerinden almıştım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı mahlep (mahlep yoksa bir paket vanilya da koyulabilir.çok hoş oluyor.)
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
Bir tutam dereotu
Aldığı kadar un(kulak göğsü kıvamında bir hamur yapılır.)
İç materyali:
Biraz lor ve süzme beyaz peyniri karıştırdım
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez ve sıvı yağ karıştırdım
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri karıştırıp en son unu ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip biraz dinlendirelim.
Daha sonra hamurdan dilediğimiz büyüklükte modüller koparıp iç harcını ekleyerek dilediğimiz biçimi verelim.
Üzerine yumurta sarısı,biraz pekmez ve sıvı yağ karışımı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalarımız hazır. Afiyetler olsun.
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı