Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:
Yarım paket teremyağ (Eritilip soğutulmuş)
1 küçük kase süt kaymağı (Kaynattığım sütün üzerinden almıştım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı mahlep (mahlep yoksa bir paket vanilya da koyulabilir.çok hoş oluyor.)
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
Bir tutam dereotu
Aldığı kadar un(kulak göğsü kıvamında bir hamur yapılır.)
İç materyali:
Biraz lor ve süzme beyaz peyniri karıştırdım
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez ve sıvı yağ karıştırdım

Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri karıştırıp en son unu ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip biraz dinlendirelim.
Daha sonra hamurdan dilediğimiz büyüklükte modüller koparıp iç harcını ekleyerek dilediğimiz biçimi verelim.
Üzerine yumurta sarısı,biraz pekmez ve sıvı yağ karışımı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalarımız hazır. Afiyetler olsun.
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta 175 gram margarin(eritilmiş) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tutam şeker İç gereçleri; Maydanoz Lor peyniri Karabiber Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Dereotlu Peynirli Küçük Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak) 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında olacak) 1 çay bardağı sıvı yağ (Bardak ölçüsü 125 ml) 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
  • Soru
Lokmalık Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin yahut tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt 1 yumurta akı (Sarısını üzeri için ayıralım) 2 dolu yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz (Silmeye yakın) 1 dolu tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı silme tuz Un Üzerine; Yumurta sarısı ve çörek otu İç harç; Rendelenmiş kaşar peynir Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Dereotlu Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler ️4 su bardağı un ️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak) ️1 çay bardağı sıvı yağ ️2 yemek kaşığı tereyağı ️1 yemek kaşığı mahlep ️1 yemek kaşığı sirke ️1/2 (yarım) demet dereotu ️2 yemek kaşığı yoğurt ️1 yemek kaşığı şeker ️1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Üst Alt