Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
Yarım litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çubuk tarçın
1 parça kurutulmuş zencefil
5-6 adet karanfil
1 paket kabartma tozu
Süt Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ocağa koyun.
İçerisine çubuk tarçın ,karanfil, zencefil atın kaynasın .
Sonra toz şekeri ekle iyice karıştırın, ocaktan alın.
Kabartma tozunu ilave edin, kabaracaktır kabarması sönene kadar karıştıın.
Yeniden ocağa alın, kısık ateşte ara ara karıştırarak renginin değişmesini ve koyulaşmasını izleyin.
Bu şekilde kısık ateşte rengi ve kıvamı alana kadar 1,5 saat kaynatın.
Ilıyınca kavanoza boşaltın.
Buzdolabında bir gün beklesin soğusun ve kıvam alsın ertesi gün kahvaltıya koy afiyetler olsun….
Süt Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çubuk tarçın
1 parça kurutulmuş zencefil
5-6 adet karanfil
1 paket kabartma tozu
Süt Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ocağa koyun.
İçerisine çubuk tarçın ,karanfil, zencefil atın kaynasın .
Sonra toz şekeri ekle iyice karıştırın, ocaktan alın.
Kabartma tozunu ilave edin, kabaracaktır kabarması sönene kadar karıştıın.
Yeniden ocağa alın, kısık ateşte ara ara karıştırarak renginin değişmesini ve koyulaşmasını izleyin.
Bu şekilde kısık ateşte rengi ve kıvamı alana kadar 1,5 saat kaynatın.
Ilıyınca kavanoza boşaltın.
Buzdolabında bir gün beklesin soğusun ve kıvam alsın ertesi gün kahvaltıya koy afiyetler olsun….
Süt Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı