Süt Reçeli Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Büyük bir tencereye sütle şekeri alın karıştırın.
Kaynayınca içine kabartma tozunu ekleyin uygunca karıştırın.
Köpük köpük olup kabaracaktır altını kısın kısık ateşte orta ara karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Tabanını tutturmayın süt azalacaktır yaklaşık toplamda küçük bir kavanoz çıkıyor çok lezzetli oluyor. Yeterlice azalıp rengi karamel rengini alacaktır. İstenilen kıvama gelince koyu lakin akışkan olacak.
Kavanoz yada öbür bir kaba koyun soğuyunca buzdolabında koruma edin. 1. 5 aya kadar hiç bişey olmuyor. Afiyet olsun şimdiden
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Büyük bir tencereye sütle şekeri alın karıştırın.
Kaynayınca içine kabartma tozunu ekleyin uygunca karıştırın.
Köpük köpük olup kabaracaktır altını kısın kısık ateşte orta ara karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Tabanını tutturmayın süt azalacaktır yaklaşık toplamda küçük bir kavanoz çıkıyor çok lezzetli oluyor. Yeterlice azalıp rengi karamel rengini alacaktır. İstenilen kıvama gelince koyu lakin akışkan olacak.
Kavanoz yada öbür bir kaba koyun soğuyunca buzdolabında koruma edin. 1. 5 aya kadar hiç bişey olmuyor. Afiyet olsun şimdiden
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı