Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı süt
Yarım su bardağından 2 parmak fazla şeker
1 tepeleme su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Kullandığım su bardağı 200 ml
Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım karıştıralım, ocağa alalım kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, yaklaşık 4-5 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Altını kapatıp vanilya ekleyerek karıştıralım oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim bu esnada orta t karıştıralım yahut üzerine değecek formda streçfilm ile kapatalım.
Oda sıcaklığına gelen muhallebiye toz kremşanti ekleyip 1-2 dakika çırpalım üzeri streçfilm ile kapatalım.
Soğuması için buzdolabına kaldıralım 2-3 saat soğumaya bırakalım. Şayet aceleniz varsa buzlukta donmasına müsaade vermeden en fazla bir saat bekleyelim.
İyice soğuduktan sonra muhallebiden istediğiniz boyutlarda kesimler kopararak yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayarak ortalarına hafif bir formda bastıralım. Üzerini istediğimiz üzere soslarla süsleyerek buz dolabında kaldıralım.
Ben üzerinde süt reçelli tercih ettim siz meyve sosları çikolata sosu yahut sade olarak hazırlayabilirsiniz çok sık yaptığım en sevilen tatlılardan.
Şekil verirken zorlanırsınız elinizi hafif ıslatarak hal verebilirsiniz. Hindistan cevizinin içine attıktan sonra toparlamak daha kolay oluyor. Afiyet olsun
Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı süt
Yarım su bardağından 2 parmak fazla şeker
1 tepeleme su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Kullandığım su bardağı 200 ml
Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım karıştıralım, ocağa alalım kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, yaklaşık 4-5 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Altını kapatıp vanilya ekleyerek karıştıralım oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim bu esnada orta t karıştıralım yahut üzerine değecek formda streçfilm ile kapatalım.
Oda sıcaklığına gelen muhallebiye toz kremşanti ekleyip 1-2 dakika çırpalım üzeri streçfilm ile kapatalım.
Soğuması için buzdolabına kaldıralım 2-3 saat soğumaya bırakalım. Şayet aceleniz varsa buzlukta donmasına müsaade vermeden en fazla bir saat bekleyelim.
İyice soğuduktan sonra muhallebiden istediğiniz boyutlarda kesimler kopararak yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayarak ortalarına hafif bir formda bastıralım. Üzerini istediğimiz üzere soslarla süsleyerek buz dolabında kaldıralım.
Ben üzerinde süt reçelli tercih ettim siz meyve sosları çikolata sosu yahut sade olarak hazırlayabilirsiniz çok sık yaptığım en sevilen tatlılardan.
Şekil verirken zorlanırsınız elinizi hafif ıslatarak hal verebilirsiniz. Hindistan cevizinin içine attıktan sonra toparlamak daha kolay oluyor. Afiyet olsun
Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı