Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
Kullandığım su bardağım 200 ml
1 su bardağı sütlaçlık pirinç
4 su bardağı su (800 ml)
2 lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya şeker
Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci güzelce yıkayın.
Tencereye koyup üzerine 4 su bardağı sıcak su ek edin.
Pirinçler haşlanıp suyunu neredeyse çektimi sütü ek edin.
Altını kısıp karıştırarak pişirin.
Kaynadımı tozşeker ve vanilya şekeri ilave edin.
Fırında pişirmek isterseniz 2-3 dk. Sonra ocaktan alın ve güveç kaplarına bölüştürün.
Fırın tepsisine yerleştirip yarısına gelecek kadar sıcak şu dokun.
225*c fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fırında pişirmek istemezseniz ocağın altını açıp 10 dk. karıştırarak pişirin.
Kaplara bölüştürün ve soğudumu servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kullandığım su bardağım 200 ml
1 su bardağı sütlaçlık pirinç
4 su bardağı su (800 ml)
2 lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya şeker
Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci güzelce yıkayın.
Tencereye koyup üzerine 4 su bardağı sıcak su ek edin.
Pirinçler haşlanıp suyunu neredeyse çektimi sütü ek edin.
Altını kısıp karıştırarak pişirin.
Kaynadımı tozşeker ve vanilya şekeri ilave edin.
Fırında pişirmek isterseniz 2-3 dk. Sonra ocaktan alın ve güveç kaplarına bölüştürün.
Fırın tepsisine yerleştirip yarısına gelecek kadar sıcak şu dokun.
225*c fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fırında pişirmek istemezseniz ocağın altını açıp 10 dk. karıştırarak pişirin.
Kaplara bölüştürün ve soğudumu servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun