Son konular

Sütlaç

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 kahve fincanı pirinç (Yasemin pirinci)
1 kg süt (Hazır paket süt kullanıyorum)
1 paket vanilya
Ortalama 4 tatlı kaşığı nişasta (Tepeleme dolu olmayacak)
Ortalama 1,5 su bardağı toz şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 2 su bardağından biraz az soğuk( oda sıcaklığında) su ekleyerek pirinçleri haşlıyorum.
Pirincin suyu çekmesini beklemiyorum yumuşadığında üzerine sütü ek ediyorum.
Tencerenin kapağını kapatmıyorum. Ortada karıştırarak( pirinçlerin top olup yapışmaması için) sütün kaynamasını bekliyorum.
Kaynamaya başladığında ocağın altını biraz kısıp ( mum alevi üzere olmayacak lakin orta kararlı ateşten biraz daha az. ) 1,5 su bardağı şeker ilave ediyorum eriyene kadar karıştırıyorum. Şayet tatsız gelirse tadına bakarak azar azar şeker ilave ediyorum. ( şekerin tadı markaya nazaran değişkenlik gösterdiğinden bazen 2 bardak şeker de ek edebiliyorum. ).
Yarım su bardağı soğuk(oda sıcaklığında) suyun içinde 2 tatlı kaşığı nişastayı eritip ocaktaki sütlaca ekleyerek karıştırıyorum. 5 dk karıştırarak kıvamını denetim ediyorum. Şayet kıvam almadıysa yarım su bardağı suyun içinde birebir ölçü nişastayı eritip tekrar ekliyorum ve karıştırıyorum. Denetim ederek eklenmesini tavsiye ediyorum, farklı yoğunlukta sevilen bir tatlı sütlaç.
Kıvamı istediğim gbi olduğunda ocağın altını kapatıyorum. Soğuk su ekledim tekrar kaynasın diye beklemiyorum. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek karıştırıyorum.
Kaselere bölüp soğumaya bırakıyorum.
Fırına vermek istenirse ;Kaplara boşalttıktan sonra fırını 180 dereceye ayarlıyorum.
Fırın tepsisine kaseleri yerleştiriyorum ve kaselerin tabanı suda kalacak biçimde su dolduruyorum. Sık sık denetim ediyorum üzerleri pembeleştiğinde fırından çıkarıp soğumaya bırakıyorum.
Üzerinde tarçın yada ince kıyılmış ceviz içi ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tam Ölçülü Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller 1 kg süt Yarım çay bardağı pirinç 400 ml su 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastası (Orta tepeleme) Tam Ölçülü Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle yıkanmış pirinç ile suyu pirinçler yumuşayana kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Taş Fırında Lahmacun Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 10 bardak ılık su (200 ml) İki paket kuru maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un (koyu bir hamur elde ediyorum) İç materyali için; 2 kilo kuzu kıyma 4 büyük soğan 8 renkli biber 5 diş sarımsak 1 demet maydanoz 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Kadayıfı İçin 2 yemek kaşığı tereyağı 200 gram kadayıf ( 1,5 su bardağı ) 40 gram toz şeker ( 2 yemek kaşığı ) 100 gram ceviz ( 1 su bardağı ) Muhallebisi İçin 190 gram toz şeker ( 1 su bardağı ) 50 gram nişasta ( 3 yemek kaşığı ) 40...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardak şeker 1 paket vanilya 1 küçük paket çiğ krema (Süt yerine ekledim) 1 yarım çay bardak sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı tepeleme kakao Hazır çikolata sos Beyaz çikolata (Süslemesi için iri rendeledim) 2.5 su bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı pirinç 3-4 kaşık şehriye 5 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağ 1,5 su bardağı kaynar su Tuz Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri 1 yahut 2 saat tuzlu suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt