Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
2 paket vanilya
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı ucuyla tuz
2 5 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı suyla kaynatıyoruz çok az su kalıp sütü ek ediyoruz.
Akabinde vanilya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra yarım su bardağı sütle açtığımız nişastayı ekliyoruz.
Akabinde şekeri ve mahlebide ekleyip karıştırıyoruz 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
1 litre süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
2 paket vanilya
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı ucuyla tuz
2 5 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı suyla kaynatıyoruz çok az su kalıp sütü ek ediyoruz.
Akabinde vanilya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra yarım su bardağı sütle açtığımız nişastayı ekliyoruz.
Akabinde şekeri ve mahlebide ekleyip karıştırıyoruz 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.