Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg kadar çökelek yada lor
3-4 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Acı biber severseniz dahada güzel olur
Yarım su bardağı süt
Tuz
Yarım kg lık kavanoz
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkanmış kurulanmış biberleri iri iri doğrayalım.
Sütümüzü ılık bir şekilde hazır edelim.
Steril edilmiş kavanoz ve kapağıda hazırlayalım.
Kavanoza bir sıra biber ardından 2-3 kaşık çökelek koyalım.
Kaşıkla iyice bastıralım.
İşleme bu şekilde devam edelim.
Kavanoz ağzından bir parmak aşağıda olacak şekilde çökelek ile bitirelim.
Üzerine tuz (peynir tuzluysa koymayabilirsiniz)ve süt ekleyelim.
Bıçak yardımıyla üstüne dikey batıralım süt tabana kadar insin.
Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında 15 gün bekletelim.
Tadını merak edenlere; Ekşimtrak bir tada sahip.
Afiyet olsun.
Biber ve çökelek tamamen ölçüsüz.
Hangisi yetersiz kalırsa diğerini fazladan ekleyerek kavanozu tamamlayabilirsiniz.
Kavanozun altına bir tabak oyalım fermantasyon aşamasında taşma olabilir.
Üzerine zeytinyağ gezdirerek tüketebilirsiniz.
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg kadar çökelek yada lor
3-4 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Acı biber severseniz dahada güzel olur
Yarım su bardağı süt
Tuz
Yarım kg lık kavanoz
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkanmış kurulanmış biberleri iri iri doğrayalım.
Sütümüzü ılık bir şekilde hazır edelim.
Steril edilmiş kavanoz ve kapağıda hazırlayalım.
Kavanoza bir sıra biber ardından 2-3 kaşık çökelek koyalım.
Kaşıkla iyice bastıralım.
İşleme bu şekilde devam edelim.
Kavanoz ağzından bir parmak aşağıda olacak şekilde çökelek ile bitirelim.
Üzerine tuz (peynir tuzluysa koymayabilirsiniz)ve süt ekleyelim.
Bıçak yardımıyla üstüne dikey batıralım süt tabana kadar insin.
Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında 15 gün bekletelim.
Tadını merak edenlere; Ekşimtrak bir tada sahip.
Afiyet olsun.
Biber ve çökelek tamamen ölçüsüz.
Hangisi yetersiz kalırsa diğerini fazladan ekleyerek kavanozu tamamlayabilirsiniz.
Kavanozun altına bir tabak oyalım fermantasyon aşamasında taşma olabilir.
Üzerine zeytinyağ gezdirerek tüketebilirsiniz.
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı