Son konular

Sütlü Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sütlü Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt(200 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ(125 gr)
3 adet yumurta( birinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İç harcı:
Beyaz peynir(400 gr)
İsteğe bağlı maydanoz
Üzeri için:
1 su bardağı süt(200 gr)
1 çay bardağı tereyağ(125 gr)

Sütlü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm gereçleri karıştıralım ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
Hamurdan 4 eşit beze yapalım, her bezeyi nişasta ile açabildiğimiz kadar büyük açalım.
Açtığımız yufkanın üzerine nişasta sürelim fotoğraftaki üzere kutlayalım.
Her kata nişasta sürelim, zarf biçiminde katladıktan sonra tepsiye koyalım ve öbür bezeleride tıpkı biçimde yapalım .
İlk yapmış olduğumuz bezeden başlayarak açalım, ince açmaya çalışalım.
Tepsi ölçüsünde fazlalıkları keselim .
Yağlanmış tepsiye yerleştirelim .
Parçaların üst üste gelmemesine dikkat edelim .
İlk iki bezeyi tepsinin altına yerleştirdikten sonra peynirli iç gereci koyalım.
Diğer iki bezeyide birebir biçimde açalım ve iç materyalin üzerine yerleştirelim(yani 4 bezenin ikisi iç gerecinden evvel öteki ikisi iç gerecinden sonra koyulur)
Kare formunda dilimleyelim .
Üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı tereyağ dökelim.
Yumurta sarısı sürelim .
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Sütlü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Baklava Börek Tanımı İçin Malzemeler ️1 su bardağı sulu yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak) 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un + 2 yemek kaşığı. ️Açmak için ; Nişasta İçi için: 4 orta uzunluk patates 1 baş kuru soğan Tuz ,karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
El Açması Nişastalı Börek Tanımı İçin Gereçler 2 çay bardağı süt 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un (250 ml)bardakta Ortalarına Nişasta Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için 200 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket maya 1 su bardağı ılık su Alabildiği kadar un (Ben 4 su bardağı kullandım) Yufkalara sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sebzeli El Açması Kat Kat Börek Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya Aldığı kadar un Ortalarına sürmek için; Bir dolu kase zeytinyağı İç harcı için; 4 tane soğan 3-4 tane biber 1 büyük domates Tuz, baharat Yarım bardak zeytinyağı Kıyma (isteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Oklava Kullanmadan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml Gerekli malzemeler 3 su bardağı ılık su (600 ml) 7 su bardağı un (770 gr) 1,5 tatlı kaşığı tuz (8 gr) İç malzeme için; 1 kg ıspanak 1 kase lor peyniri (200 gr) Tuz 1 tatlı kaşığı pul biber (5 gr) Aralar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt