Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
5 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet küçük sarımsak
5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı süt
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve yağ tencereye alıyoruz. Bir diş sarımsak rendeliyoruz. 3-4 dakika kavuruyoruz.
Üzerine rendelenmiş domatesleri (Domates sosu, menemenlikde kullanabilirsiniz) ekliyoruz.
Biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekliyoruz. Tuz atıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra blendırla çekip, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Yarım bardak sürü ek ediyoruz.
Baharatlarını ekliyoruz. Sütü ekledikten sonra 2-3 dakika kadar kaynatıp kapatıyoruz.
Kaşar peynir rendesi ve kıtır ekmekle servis edebilirsiniz.
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet küçük sarımsak
5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı süt
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve yağ tencereye alıyoruz. Bir diş sarımsak rendeliyoruz. 3-4 dakika kavuruyoruz.
Üzerine rendelenmiş domatesleri (Domates sosu, menemenlikde kullanabilirsiniz) ekliyoruz.
Biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekliyoruz. Tuz atıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra blendırla çekip, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Yarım bardak sürü ek ediyoruz.
Baharatlarını ekliyoruz. Sütü ekledikten sonra 2-3 dakika kadar kaynatıp kapatıyoruz.
Kaşar peynir rendesi ve kıtır ekmekle servis edebilirsiniz.
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı