Son konular

Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı maya
2 buçuk su bardağından 1 parmak fazla un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Üstüne için;
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütü mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alıp karıştırınız.
Sonra tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurunuz.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurmuş oldugunuz hamura pürüzsüz oluncaya kadar yediriniz.
30 dakika streçle üstünü kapatıp dinlenmeye bırakınız.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölüp yavaş yavaş içe doğru kıvırarak bezeler yapınız ve bezelerin üstünü tekrar streçle kapatıp 15 dakika dinlendiriniz.
Sonra dikdörtgen şekilde elinizle bastırarak açınız uzun kısmından kıvırarak rulo yapınız.
Hepsine aynı işlemi yapıp borcama diziniz ,üstünü tekrar streçle kapatıp hamur 2 katı oluncaya kadar mayalandırın.
Üzerine sütü ve tereyağını karıştırıp sürünüz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Pişen ekmeklerinizin üstlerine tereyağı sürünüz afiyet olsun.
Not işirme süresi fırından fırına değişir.

Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kabarmalara Doymayan Yoğurmadan Kahvaltı Ekmeği Yumuşacık Tanımı İçin Materyaller 255 ml süt 3 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı dolusu kuru maya 1 yemek kaşığı tereyağı 30 gram 300 gram un Kabarmalara Doymayan Yoğurmadan Kahvaltı Ekmeği Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çikolatalı Ekmek (Puf Puf Kabaran Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ilik sut 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı İç malzemesi için; Nutella ve herhangi bir çikolata Üstü için; Süt Çikolatalı Ekmek (Puf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pastane Metodu Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ilik su 1 su bardağı ilik süt 1 çay bardağından parmak eksik sıvı yağı 1 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane yas maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya Alabildiği kadar un. İçi için 1 kase tahin 1 kase ceviz (İsteğe nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sivas Katmeri Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tane yas maya yahut 1 paket kuru maya 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 yahut 4 ,5 su bardağı kadar un İçi için; Beyaz peynir Ortası için; 150 gram eritilmiş tereyağı Üstüne sürmek için; 1 tane yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı İçin Gereçler 2 ,5 su bardağı ılık su ( 500 ml ) 1 yemek kaşığına yakin toz maya Yahut yarım yaş maya (20 gram ) 1 yemek kaşığı şeker (30 gram ) 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( 25 gram ) 2 tatlı kaşığı tuz (20 gram ) 1 kg un Karamel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt