Sutlu Gul Boreği Tarifi
Sutlu Gul Boreği Yapılışı
Sutlu Gul Boreği Malzemeleri:
3 yufka
1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi
1 demet maydonoz
Eritilmiş margarin
Uzeri İcin ;
2 yumurta
1 su bardağı sut
Corekotu
Sutlu Gul Boreği Hazırlanışı: Bir yufkayı serip uzerine fırca yardımıyla erimiş margarin surelim Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit ucgen parca elde edelim Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim Ucgen parcaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifce ice doğru dondurup rulo yaparak saralım Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda dondurerek yuvarlak bir şekil verelim Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim Bir kapta yumurtaları ve sutu cırparak karıştırıp yufkaların uzerine gezdirelim Uzerlerine corekotu serpip onceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında boreklerin altları ve ustleri pembeleşene dek pişirelim
Afiyet olsun
alıntı
Sutlu Gul Boreği Yapılışı
Sutlu Gul Boreği Malzemeleri:
3 yufka
1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi
1 demet maydonoz
Eritilmiş margarin
Uzeri İcin ;
2 yumurta
1 su bardağı sut
Corekotu
Sutlu Gul Boreği Hazırlanışı: Bir yufkayı serip uzerine fırca yardımıyla erimiş margarin surelim Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit ucgen parca elde edelim Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim Ucgen parcaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifce ice doğru dondurup rulo yaparak saralım Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda dondurerek yuvarlak bir şekil verelim Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim Bir kapta yumurtaları ve sutu cırparak karıştırıp yufkaların uzerine gezdirelim Uzerlerine corekotu serpip onceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında boreklerin altları ve ustleri pembeleşene dek pişirelim
Afiyet olsun
alıntı