Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
100 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
Dilediğiniz kadar dolmalık fıstık yada ceviz
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz .
Bütün materyalleri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtıp altını kapatıyoruz.
Margarin ve sıvı yağını alıp eritiyoruz.
Fıstık-ceviz ve irmiği de ekleyip yağda rengi yoğunlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
Rengi yoğunlaşan irmiğe şerbeti ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
10 dakika dinlenip içerisine dondurma koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
100 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
Dilediğiniz kadar dolmalık fıstık yada ceviz
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz .
Bütün materyalleri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtıp altını kapatıyoruz.
Margarin ve sıvı yağını alıp eritiyoruz.
Fıstık-ceviz ve irmiği de ekleyip yağda rengi yoğunlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
Rengi yoğunlaşan irmiğe şerbeti ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
10 dakika dinlenip içerisine dondurma koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun