Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Ceviz
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tereyağ eritilir ve sıvı yağ eklenir.
Akabinde irmik ekleneler kavrulur pembeleşene kadar.
Şeker ve süt düzgünce karıştırılır şekerin erimesi sağlanır.
Kavrulan irmiğe dökülüp şerbet kısık ateşte sütü çekene kadar pişirilir.
Orta ara karıştırılır ki tabanına tutmasın.
Piştikten sonra 5 dakika dinlendirilip ceviz ile süslenip servis edilir.
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Ceviz
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tereyağ eritilir ve sıvı yağ eklenir.
Akabinde irmik ekleneler kavrulur pembeleşene kadar.
Şeker ve süt düzgünce karıştırılır şekerin erimesi sağlanır.
Kavrulan irmiğe dökülüp şerbet kısık ateşte sütü çekene kadar pişirilir.
Orta ara karıştırılır ki tabanına tutmasın.
Piştikten sonra 5 dakika dinlendirilip ceviz ile süslenip servis edilir.
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı