Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Helvası için:
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
125 gram (Yarım paket) margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
İrmik ve un yağda kavrulur, rengi hafif yoğunlaşınca ceviz eklenir ve hafif kavrulur.
Şerbet materyalleri karıştırma kabında homojen formda karıştırılır ve kaynatılmaz. Helvaya yavaş yavaş eklenir ve 2-3 da dk şerbet eklendikten sonra kavrulur.
Ocak kapatılır ve tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
10-15 dk dinlenip şerbetini çektikten sonra ister sıcak isterseniz soğuk ve dondurmayla servis edilir.
Helvası için:
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
125 gram (Yarım paket) margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
İrmik ve un yağda kavrulur, rengi hafif yoğunlaşınca ceviz eklenir ve hafif kavrulur.
Şerbet materyalleri karıştırma kabında homojen formda karıştırılır ve kaynatılmaz. Helvaya yavaş yavaş eklenir ve 2-3 da dk şerbet eklendikten sonra kavrulur.
Ocak kapatılır ve tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
10-15 dk dinlenip şerbetini çektikten sonra ister sıcak isterseniz soğuk ve dondurmayla servis edilir.