Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 litre (5 su bardağı) süt
9-10 kaşık irmik
1 su bardağı (6 yemek kaşığı) şeker (Çok tatlı olsun isterseniz 1,5 su bardağı/9 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
50 gram margarin / tereyağı
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 litre sütü tencereye dökün.
İrmiği ve şekeri ekleyip, ocağa koyun.
Karıştırarak koyu kıvam elde edin. Göz göz olunca 30 saniye kadar daha karıştırın.
Ocaktan alın ve margarini/tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın homojen bir kıvam elde edin.
Islattığınız borcama dökün. Dinlenmeye bırakın.
Üstünü dilediğiniz üzere süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre (5 su bardağı) süt
9-10 kaşık irmik
1 su bardağı (6 yemek kaşığı) şeker (Çok tatlı olsun isterseniz 1,5 su bardağı/9 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
50 gram margarin / tereyağı
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 litre sütü tencereye dökün.
İrmiği ve şekeri ekleyip, ocağa koyun.
Karıştırarak koyu kıvam elde edin. Göz göz olunca 30 saniye kadar daha karıştırın.
Ocaktan alın ve margarini/tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın homojen bir kıvam elde edin.
Islattığınız borcama dökün. Dinlenmeye bırakın.
Üstünü dilediğiniz üzere süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı