Sütlü İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 lt süt
1,5 su bardağına yakın şeker (Damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz)
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için;
Ufalanmış bisküvi
Hindistan cevizi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak uygun bir tencereye süt, irmik ve şekeri alıp koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştıralım.
Kıvam aldığında ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Daha sonra muhallebimizin yarısını kare borcama dökelim.
Üzerine petibör bisküvilerden dizelim.
Kalan muhallebimizide bisküvilerin üzerine döküp yayalım.
Tatlımız ılıdıktan sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Son olarak tatlımızı 3 -4 saat buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Ben tatlımın üzerini kalan petibör bisküvileri ufalayıp ve hindistan cevizi serpip süsledim. Afiyet olsun
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt