Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Mandalina soslu irmik tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Mini petibör bisküvi
Sosu için
2 su bardağı mandalina suyu ( benim mandalinalarım çoktu siz portakallı yada limonlu da yapabilirsiniz)
2,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker ( mandalinalar ekşi olduğu için siz damak tadınıza göre ekleyip azalta bilirsiniz)
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü, irmiği, şekeri ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı katıp göz göze olana kadar kısık ateşte karıştırıp altını kapatıyoruz.
Kare büyük borcamın içini ıslatıp karışımı borcama boşaltıyoruz.
Aralarına petibör bisküvileri dikey şekilde saplıyoruz.
Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz en az 1 saat soğuduktan sonra bir tencereye mandalina suyunu, nişastayı ve şekeri ekleyip karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Kaynayan karışımı soğumuş tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
Tamamına yayıyoruz ve 2 saat soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Mandalina soslu irmik tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Mini petibör bisküvi
Sosu için
2 su bardağı mandalina suyu ( benim mandalinalarım çoktu siz portakallı yada limonlu da yapabilirsiniz)
2,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker ( mandalinalar ekşi olduğu için siz damak tadınıza göre ekleyip azalta bilirsiniz)
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü, irmiği, şekeri ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı katıp göz göze olana kadar kısık ateşte karıştırıp altını kapatıyoruz.
Kare büyük borcamın içini ıslatıp karışımı borcama boşaltıyoruz.
Aralarına petibör bisküvileri dikey şekilde saplıyoruz.
Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz en az 1 saat soğuduktan sonra bir tencereye mandalina suyunu, nişastayı ve şekeri ekleyip karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Kaynayan karışımı soğumuş tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
Tamamına yayıyoruz ve 2 saat soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı