Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1,5 yemek kaşığı yemeklik tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
7-8 kısım ıspanak
750 ml et yada kemik suyu
Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağımızı bir tencerede eritiyoruz.
Sonra soğanımızı dörde bölüp sarımsakla birlikte yağımızın içine atıyoruz.
Pembeleşince unumuzu koyup, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Ardından sütümüzü ekleyip kremamsı kıvam aldırıyoruz.
Sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Bu karışıma kaynamasını beklemeden ıspanaklarımızı da atıyoruz. Ben üç yada dört modül doğrayarak attım ıspanakları.
Kaynadıktan sonra sebzeler pişince blenderdan geçiriyoruz. Koyu olursa su ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun
Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 yemek kaşığı yemeklik tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
7-8 kısım ıspanak
750 ml et yada kemik suyu
Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağımızı bir tencerede eritiyoruz.
Sonra soğanımızı dörde bölüp sarımsakla birlikte yağımızın içine atıyoruz.
Pembeleşince unumuzu koyup, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Ardından sütümüzü ekleyip kremamsı kıvam aldırıyoruz.
Sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Bu karışıma kaynamasını beklemeden ıspanaklarımızı da atıyoruz. Ben üç yada dört modül doğrayarak attım ıspanakları.
Kaynadıktan sonra sebzeler pişince blenderdan geçiriyoruz. Koyu olursa su ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun
Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı