Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk kereviz
1 tutam kereviz sapı ve yaprakları
1 litre sıcak su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tüm zerzevatları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, ölçüsüz formda iri iri doğrayın.
Tencereye orta ateşte sıvı yağı alın yavaşça kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsakları ek edin.
Birkaç dakika çevirdikten sonra evvel tereyağını sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla birlikte kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip yeterlice muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Akabinde patatesi tencereye alın.
Bir iki dakika daha kavurun kerevizi ekleyin ve üzerine su eğini yaparak tüm sebzeler yumuşayana kadar çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra kereviz yapraklarını ekleme yapın ve 5 dakika daha pişirin
Daha sonra büsbütün pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son kademede, damak zevkinize nazaran tuzunu ve karabiberini ekleyin ve altını kapatın.
Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk kereviz
1 tutam kereviz sapı ve yaprakları
1 litre sıcak su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tüm zerzevatları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, ölçüsüz formda iri iri doğrayın.
Tencereye orta ateşte sıvı yağı alın yavaşça kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsakları ek edin.
Birkaç dakika çevirdikten sonra evvel tereyağını sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla birlikte kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip yeterlice muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Akabinde patatesi tencereye alın.
Bir iki dakika daha kavurun kerevizi ekleyin ve üzerine su eğini yaparak tüm sebzeler yumuşayana kadar çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra kereviz yapraklarını ekleme yapın ve 5 dakika daha pişirin
Daha sonra büsbütün pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son kademede, damak zevkinize nazaran tuzunu ve karabiberini ekleyin ve altını kapatın.
Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı