Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet küçük kereviz
1 adet küçük soğan
1 adet küçük patates
1 su bardak kırmızı mercimek
1 su bardak süt
4-5 su bardak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kereviz, patates ve soğanı ince doğruyoruz.
Soğanı sıvı yağda sararana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan soğana kereviz ekleyip karıştıra karıştıra 4-5 dk kavuruyoruz.
Patates ve mercimeği ekleyip karıştırarak 3-4 dk daha kavuruyoruz.
Sütü ekleyip 3-4 dk pişiriyoruz.
Oda sıcaklığında suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Mercimek ve sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra blendırdan geçiriyoruz.
Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük kereviz
1 adet küçük soğan
1 adet küçük patates
1 su bardak kırmızı mercimek
1 su bardak süt
4-5 su bardak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kereviz, patates ve soğanı ince doğruyoruz.
Soğanı sıvı yağda sararana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan soğana kereviz ekleyip karıştıra karıştıra 4-5 dk kavuruyoruz.
Patates ve mercimeği ekleyip karıştırarak 3-4 dk daha kavuruyoruz.
Sütü ekleyip 3-4 dk pişiriyoruz.
Oda sıcaklığında suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Mercimek ve sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra blendırdan geçiriyoruz.
Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı