Sütlü Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 tane yumurta (birinin sarısı poğaça üstüne sürülecek)
100 gram tereyağ veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçine;
Peynir ve maydanoz
Üstüne;
Susam veya çörek otu
Sütlü Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve oda sıcaklığında tereyağ kaba koyalım .
Ardından süt ,sıvı yağ, tuz,kabartma tozu ilave edelim .
Unu eleyerek yavaş yavaş koyalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Mandalina büyüklüğünde parça koparalım.
İçine peynirli maydanozlu harçtan koyup kapatalım 21 tane poğaça çıkarttım ben bu ölçülerle.
Üstüne yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst 30 dakikada pişirdim.
Şimdiden herkese afiyet olsun .
Sütlü Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 tane yumurta (birinin sarısı poğaça üstüne sürülecek)
100 gram tereyağ veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçine;
Peynir ve maydanoz
Üstüne;
Susam veya çörek otu
Sütlü Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve oda sıcaklığında tereyağ kaba koyalım .
Ardından süt ,sıvı yağ, tuz,kabartma tozu ilave edelim .
Unu eleyerek yavaş yavaş koyalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Mandalina büyüklüğünde parça koparalım.
İçine peynirli maydanozlu harçtan koyup kapatalım 21 tane poğaça çıkarttım ben bu ölçülerle.
Üstüne yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst 30 dakikada pişirdim.
Şimdiden herkese afiyet olsun .
Sütlü Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı