Sütlü Limonlu Tavuk Tanımı İçin Gereçler
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 (yarım) limonun suyu
3-4 kaşık kadar galeta unu, cips kırığı, yulaf (Kıtır olabilecek ne isterseniz)
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1-2 kaşık sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sütlü Limonlu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğüs etlerini bir kaseye alıp içine karabiber,limon suyu ve limon kabuğu rendesi ni ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine streç sinema kapatıp en az 1 saat dolapta bekletiyoruz. Ben, genelde bir gece evvel soslayıp kaldırıyorum. Pratik ve az gereç seviyorum.
Bir tabağa koyduğumuz galeta unu (bayat ekmekleri kurutup robottan geçiriyorum. Ben bu sefer yulaf da ekledim. Siz de bu türlü hazırda bulunduruyorsanız onu kullanabilirsiniz, dileyen susam yahut keten tohumu da ekleyebilir.
Tavuk etlerinin her iki tarafını da evvel tuzlayıp sonra galeta ile kaplıyoruz.
Sonra bir tavaya 2 kaşık kadar sıvı yağ ekleyip etlerin her iki tarafını kısa vadeli mühürleme mantığı ile kızartıyoruz.
Yalnızca bir kaç dakika. Tavukları derin fırın kabına alıp biraz sıcaklığı geçince süt ekliyoruz.
Süt, etlerin üst yüzeyini geçmesin.
200 derece alt üst fırında etler sütü çekene kadar pişirip fırından alıyoruz.
Dileyen üzerine son bir kaç dakika da kaşar peyniri ekleyebilir. Bunlar her vakit dediğim üzere damak tadı. Size kalmış. Yanına domatesli pilav yada makarna öneririm. Afiyet olsun
Sütlü Limonlu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 (yarım) limonun suyu
3-4 kaşık kadar galeta unu, cips kırığı, yulaf (Kıtır olabilecek ne isterseniz)
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1-2 kaşık sıvı yağ
Tuz, karabiber
Sütlü Limonlu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğüs etlerini bir kaseye alıp içine karabiber,limon suyu ve limon kabuğu rendesi ni ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine streç sinema kapatıp en az 1 saat dolapta bekletiyoruz. Ben, genelde bir gece evvel soslayıp kaldırıyorum. Pratik ve az gereç seviyorum.
Bir tabağa koyduğumuz galeta unu (bayat ekmekleri kurutup robottan geçiriyorum. Ben bu sefer yulaf da ekledim. Siz de bu türlü hazırda bulunduruyorsanız onu kullanabilirsiniz, dileyen susam yahut keten tohumu da ekleyebilir.
Tavuk etlerinin her iki tarafını da evvel tuzlayıp sonra galeta ile kaplıyoruz.
Sonra bir tavaya 2 kaşık kadar sıvı yağ ekleyip etlerin her iki tarafını kısa vadeli mühürleme mantığı ile kızartıyoruz.
Yalnızca bir kaç dakika. Tavukları derin fırın kabına alıp biraz sıcaklığı geçince süt ekliyoruz.
Süt, etlerin üst yüzeyini geçmesin.
200 derece alt üst fırında etler sütü çekene kadar pişirip fırından alıyoruz.
Dileyen üzerine son bir kaç dakika da kaşar peyniri ekleyebilir. Bunlar her vakit dediğim üzere damak tadı. Size kalmış. Yanına domatesli pilav yada makarna öneririm. Afiyet olsun
Sütlü Limonlu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı