Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet mantar
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Sıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için)
Tuz
Karabiber
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantar temizlenir incecik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı ile birlikte sulandırmadan yüksek ateşte sotelenir. Kararmasın diye limon suyu eklenir.
Un eklenir ve kokusu çıkana dek birlikte kavurulur. Soğuk!! tavuk suyu eklenir ve çırpıcı ile güzelce çırpılarak unun topaklanması önlenir süt eklenir ve kaynayana dek karıştırılır.
Kıvamı koyu olduysa sıcak su eklenir ve istenilen yoğunluk ayarlanır.
Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz, dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7-8 adet mantar
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Sıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için)
Tuz
Karabiber
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantar temizlenir incecik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı ile birlikte sulandırmadan yüksek ateşte sotelenir. Kararmasın diye limon suyu eklenir.
Un eklenir ve kokusu çıkana dek birlikte kavurulur. Soğuk!! tavuk suyu eklenir ve çırpıcı ile güzelce çırpılarak unun topaklanması önlenir süt eklenir ve kaynayana dek karıştırılır.
Kıvamı koyu olduysa sıcak su eklenir ve istenilen yoğunluk ayarlanır.
Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz, dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı