Sütlü Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 su bardak su
1 büyük uzunluk konserve mısır
Tuz
Sos:
Tereyağ, tatlı kırmızı toz biber
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup unumuzu karıştıra karıştıra kavuralım.
Süt, su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Mısırı ekleyip 10 dk kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Tereyağında tatlı toz biberi yakıp servis yapalım. Afiyet olsun.Not. Çorbanın kıvamı koyu olmalı. İstediğinizden koyu kıvamlı olursa su ekleyebilirsiniz.
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 su bardak su
1 büyük uzunluk konserve mısır
Tuz
Sos:
Tereyağ, tatlı kırmızı toz biber
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup unumuzu karıştıra karıştıra kavuralım.
Süt, su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Mısırı ekleyip 10 dk kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Tereyağında tatlı toz biberi yakıp servis yapalım. Afiyet olsun.Not. Çorbanın kıvamı koyu olmalı. İstediğinizden koyu kıvamlı olursa su ekleyebilirsiniz.
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı