Sütlü Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sütlü Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
6 adet hazır yufka
8 adet orta uzunluk haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı

Sütlü Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri rendeleyin, üzerine sıvı yağı, mayonezi, damak tadınıza nazaran tuzunu, karabiberini ve pulbiberini ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
Süt ve zeytinyağını karıştırarak sosunu hazırlayın.
Tezgah üzerine bir yufkayı açın, sütlü sosundan fırçayla üzerine yağmur damlaları üzere her yerine serpin.
Üzerine ikinci yufkayı serin, tekrar sütlü sosundan her yerine serpin.
Üçüncü yufkayı da üzerine serin, süt sosuyla soslayın, yufkayı eşit biçimde 16 modüle kesin.
Her modülün geniş kısmına patatesli harcından dolu dolu koyun ve sigara böreği üzere sarın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin, kalan üç yufkayada birebir süreci yaparak börekleri hazırlayın.
Sütlü sostan artanı böreklerin üzerine fırçayla sürün, evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişirin, alt ve üstü kızarınca fırından çıkarın. Bu ölçüden iki tepsi börek çıkıyor, afiyetler olsun.
 
Üst Alt