Sütlü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardak ılık süt
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ (yarısını koy yarısını unu ekleyip biraz yoğurduktan sonra koy)
7 su bardak un
Sütlü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hepsini kaba koy 15 dk uygunca yoğur bu poğaça da uygunca yoğurmak kıymetli mayalanmaya bırakıyoruz.
İstediğiniz hali verip yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz (küçük form verin)
Biraz da tepside mayalanmaya bırak ve büyücekler kocaman olacaklar .
Üstüne yumurta sarısını nazik bir halde bastırmadan sürün. Bastırırsanız söner.
İsterseniz üzerine susam dökebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına poğaçalarımızı koyuyoruz.
Pembeleşince çıkarıyoruz ve bu kadar afiyet olsunnn.
Sütlü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardak ılık süt
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ (yarısını koy yarısını unu ekleyip biraz yoğurduktan sonra koy)
7 su bardak un
Sütlü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hepsini kaba koy 15 dk uygunca yoğur bu poğaça da uygunca yoğurmak kıymetli mayalanmaya bırakıyoruz.
İstediğiniz hali verip yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz (küçük form verin)
Biraz da tepside mayalanmaya bırak ve büyücekler kocaman olacaklar .
Üstüne yumurta sarısını nazik bir halde bastırmadan sürün. Bastırırsanız söner.
İsterseniz üzerine susam dökebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına poğaçalarımızı koyuyoruz.
Pembeleşince çıkarıyoruz ve bu kadar afiyet olsunnn.
Sütlü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı