Sutlu Pratik Resimli Tatlılar
Sutlu İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 kg sut
1 su bardağı irmik
7 corba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı hindistancevizi
imagessutlupratiktatlilar5ad3d2e5b2c5b
Hazırlanışı
Soğuk sute toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 corba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dokup soğutun
Uzerini antepfıstığı veya tarcınla susleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1520 adet yaprak ıspanak
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı sut
1 paket vanilin
8 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
imagessutlupratiktatlilar5ad3d2e79d171
Hazırlanışı
1520 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın 1 su bardağı su ile rondo da cekin 4 su bardağı sutun icerisine rondo da cektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin Karışımı koyulaşana kadar pişirin En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın Borcama doktuğunuz karışım soğuya dursun diğer taraftan kucuk bir tencerede 3 su bardağı sut ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza gore meyveli pudingi pişirin ve tatlının uzerine dokun Dilimleyerek servis yapın
Tavuk Goğsu Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre sut
3 kahve fincanı şeker
Tarcın uzerine serpmek icin
imagessutlupratiktatlilar5ad3d2ea44184
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Uzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Sut ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana kadar surekli karıştırıyoruz
5 Islak borcama dokup, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Uzerine tarcın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz
Sutlu İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 kg sut
1 su bardağı irmik
7 corba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı hindistancevizi
imagessutlupratiktatlilar5ad3d2e5b2c5b
Hazırlanışı
Soğuk sute toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 corba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dokup soğutun
Uzerini antepfıstığı veya tarcınla susleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1520 adet yaprak ıspanak
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı sut
1 paket vanilin
8 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
imagessutlupratiktatlilar5ad3d2e79d171
Hazırlanışı
1520 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın 1 su bardağı su ile rondo da cekin 4 su bardağı sutun icerisine rondo da cektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin Karışımı koyulaşana kadar pişirin En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın Borcama doktuğunuz karışım soğuya dursun diğer taraftan kucuk bir tencerede 3 su bardağı sut ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza gore meyveli pudingi pişirin ve tatlının uzerine dokun Dilimleyerek servis yapın
Tavuk Goğsu Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre sut
3 kahve fincanı şeker
Tarcın uzerine serpmek icin
imagessutlupratiktatlilar5ad3d2ea44184
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Uzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Sut ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana kadar surekli karıştırıyoruz
5 Islak borcama dokup, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Uzerine tarcın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz