Sutlu Tatlı Tarifleri Pratik
Kolay Sutlu Tatlı Tarifleri
MUHALLEBİLİ GULLAC
Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
GULLAC TARİFİ
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
KEŞKULU FUKARA
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
KEŞKULU FUKARA TARİFİ
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapın
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf
3 corba kaşığı margarin
Muhallebi icin
4 su bardağı sut
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı pirinc unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz, 1 paket vanilya
Serbeti icin2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 corba kaşığı limon suyu, Suslemek icin 6 adet ceviz
TEL KADAYIF TARİFİ
Oncelikle şerbet icin tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 12 taşım daha kaynatın Soğuması icin tencereyi ocaktan alın Muhallebi icin sut, tozşeker, un, pirinc unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın Koyulaşınca icine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin 12 dakika daha karıştırarak kaynatın Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın uzerine dokup elinizle didikleyin Bir neskafe fincanının icine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun Uzerini kadayıf ile kapatıp ters cevirin ve yağlanmış bir cam kabın icine yerleştirin Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin Uzerlerine kalan margarini gezdirin Onceden ısıtılmış 170° fırında kadayıfların uzeri kızarana dek pişirin Fırından cıkarıp uzerine soğuk şerbet gezdirin Şerbetini cektikten sonra cevizle susleyin
CİKOLATALI MUSLU MUHALLEBİ
Malzemeler
125 gram margarin
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 kg sut
2 paket (80'er gramlık) bitter cikolata
1 paket (80 gram) sutlu cikolata
5 adet yumurta
Uzerine
1 cay bardağı dovulmuş fındık
MUSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Margarini eritip, unu yavaşca ilave edin ve kavurun Uzerine tozşeker ve sutu ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Daha sonra muhallebiyi 10 dakika cırpıp, servis kabına koyun Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken, cikolataları benmari usulu eritin Ayrı bir yerde yumurtaların sarısını ve akını ayırın Akları iyice cırparak kar haline getirin Karıştırıp, sarıları ekleyin ve cikolataya ilave edin Muhallebinin uzerine ekleyip, buzdolabında 1 gece bekletin Dovulmuş fındıkla servis yapın
Ascının notu Dovulmuş krokanla da servis yapabilirsiniz Benmari usulu eritmek, Eriteceğiniz malzemeyi once kucuk bir kabın icine koyup, bunu da ocakta bulunan ici su dolu başka bir kabın icine yerleştirin Alttaki suyun sıcaklığı ile malzeme eriyecektir
Kolay Sutlu Tatlı Tarifleri
MUHALLEBİLİ GULLAC
Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
GULLAC TARİFİ
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
KEŞKULU FUKARA
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
KEŞKULU FUKARA TARİFİ
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapın
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf
3 corba kaşığı margarin
Muhallebi icin
4 su bardağı sut
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı pirinc unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz, 1 paket vanilya
Serbeti icin2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 corba kaşığı limon suyu, Suslemek icin 6 adet ceviz
TEL KADAYIF TARİFİ
Oncelikle şerbet icin tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 12 taşım daha kaynatın Soğuması icin tencereyi ocaktan alın Muhallebi icin sut, tozşeker, un, pirinc unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın Koyulaşınca icine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin 12 dakika daha karıştırarak kaynatın Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın uzerine dokup elinizle didikleyin Bir neskafe fincanının icine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun Uzerini kadayıf ile kapatıp ters cevirin ve yağlanmış bir cam kabın icine yerleştirin Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin Uzerlerine kalan margarini gezdirin Onceden ısıtılmış 170° fırında kadayıfların uzeri kızarana dek pişirin Fırından cıkarıp uzerine soğuk şerbet gezdirin Şerbetini cektikten sonra cevizle susleyin
CİKOLATALI MUSLU MUHALLEBİ
Malzemeler
125 gram margarin
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 kg sut
2 paket (80'er gramlık) bitter cikolata
1 paket (80 gram) sutlu cikolata
5 adet yumurta
Uzerine
1 cay bardağı dovulmuş fındık
MUSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Margarini eritip, unu yavaşca ilave edin ve kavurun Uzerine tozşeker ve sutu ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Daha sonra muhallebiyi 10 dakika cırpıp, servis kabına koyun Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken, cikolataları benmari usulu eritin Ayrı bir yerde yumurtaların sarısını ve akını ayırın Akları iyice cırparak kar haline getirin Karıştırıp, sarıları ekleyin ve cikolataya ilave edin Muhallebinin uzerine ekleyip, buzdolabında 1 gece bekletin Dovulmuş fındıkla servis yapın
Ascının notu Dovulmuş krokanla da servis yapabilirsiniz Benmari usulu eritmek, Eriteceğiniz malzemeyi once kucuk bir kabın icine koyup, bunu da ocakta bulunan ici su dolu başka bir kabın icine yerleştirin Alttaki suyun sıcaklığı ile malzeme eriyecektir