Sutlu Tatlı Tarifleri
Resimli Sutlu Vişneli Tatlılar
Sutlu vişneli tatlı
Malzemeler
5 su bardağı sut
5 corba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
68 corba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu icin:
250 gr vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d1361db66
Yapılışı
Sut dışındaki malzemeyi karıştırın Ardından sutu azar azar karışıma ekleyin Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin Soğuk suyla calkalanmış kalıba doktuğunuz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin Servisten once, duz servis tabağına kalıbı ters cevirerek cıkarın Vişne ve esmer şekeri blenderde yuksek ayarda cekin Hazırladığınız sosu tatlının uzerine gezdirerek servis yapın
Vişneli Sutlu Tarifi
Malzemeler
Sutlu Muhallebi Kısmı İcin:
150 gram kadar margarin
1 su bardağı un
1litre sut
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Uzeri İcin:
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı vişne suyu
12 su bardağı vişne
Hazırlık
12 bardak vişnenin cekirdeğini ayıklıyoruz
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d13805717
Hazırlanışı
Tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz Daha sonra şekerimizi, sutumuzu ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz Karışımımız koyulaştıktan sonra 23 dakika kadar blendırla karıştırıp ıslattığımız bir borcama dokuyoruz
Tatlımızın uzeri icin vişne suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz Son olarak karışıma ayıkladığımız vişne tanelerini ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebinin ustune dokuyoruz Tatlıyı ılımaya bırakıyoruz ve buzolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz Tam yaz tatlısı
Biskuvili Muhallebi
Muhallebi Malzemeler :
Bir litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d13a24555
Biskuvili Muhallebi Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Sutlu İrmik Talısının Yapılışı
Sut, irmik ve şekeri surekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, goz goz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifce ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dokun, kakaolu biskuvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dokun
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters cevirerek dilimleyin
Uzerine isterseniz sadece tarcın yada bir kasede harmanladığınız, tarcın, fındık kırığı ve toz biskuviyi serpin
Her iki şekilde de cok guzel oluyor
Afiyet olsun
Tavuk Goğsu Tatlısı
Tavuk goğsu tatlısının diğer ismi yalancı tavuk goğsu tatlısıdır
İcinde tavuk eti yok fakat sutlu tatlıların en lezzetlisi ve en hafifidir
Tavuk goğsu tatlısı yapmak kolaydır ama yemek icin buzdolabında 1 saat kadar kıvamını almasını beklemeniz gerekiyor
Tadına baktığınızda yaptığınıza değdiğini goreceksiniz
Tavuk Goğsu Malzemeler
3 turk kahvesi fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre sut
3 turk kahvesi fincanı şeker
Tarcın uzerine serpmek icin
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d13c0a133
Tavuk Goğsu Yapılışı
Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz Uzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruzSut ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruzUnun topaklanmaması icin mikserle yuksek devirde cırpıyoruzKatılaşana kadar surekli karıştırıyoruzIslak borcama dokup, buzdolabında 1 saat bekliyoruzUzerine tarcın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz
Resimli Sutlu Vişneli Tatlılar
Sutlu vişneli tatlı
Malzemeler
5 su bardağı sut
5 corba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
68 corba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu icin:
250 gr vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d1361db66
Yapılışı
Sut dışındaki malzemeyi karıştırın Ardından sutu azar azar karışıma ekleyin Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin Soğuk suyla calkalanmış kalıba doktuğunuz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin Servisten once, duz servis tabağına kalıbı ters cevirerek cıkarın Vişne ve esmer şekeri blenderde yuksek ayarda cekin Hazırladığınız sosu tatlının uzerine gezdirerek servis yapın
Vişneli Sutlu Tarifi
Malzemeler
Sutlu Muhallebi Kısmı İcin:
150 gram kadar margarin
1 su bardağı un
1litre sut
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Uzeri İcin:
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı vişne suyu
12 su bardağı vişne
Hazırlık
12 bardak vişnenin cekirdeğini ayıklıyoruz
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d13805717
Hazırlanışı
Tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz Daha sonra şekerimizi, sutumuzu ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz Karışımımız koyulaştıktan sonra 23 dakika kadar blendırla karıştırıp ıslattığımız bir borcama dokuyoruz
Tatlımızın uzeri icin vişne suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz Son olarak karışıma ayıkladığımız vişne tanelerini ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebinin ustune dokuyoruz Tatlıyı ılımaya bırakıyoruz ve buzolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz Tam yaz tatlısı
Biskuvili Muhallebi
Muhallebi Malzemeler :
Bir litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d13a24555
Biskuvili Muhallebi Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Sutlu İrmik Talısının Yapılışı
Sut, irmik ve şekeri surekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, goz goz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifce ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dokun, kakaolu biskuvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dokun
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters cevirerek dilimleyin
Uzerine isterseniz sadece tarcın yada bir kasede harmanladığınız, tarcın, fındık kırığı ve toz biskuviyi serpin
Her iki şekilde de cok guzel oluyor
Afiyet olsun
Tavuk Goğsu Tatlısı
Tavuk goğsu tatlısının diğer ismi yalancı tavuk goğsu tatlısıdır
İcinde tavuk eti yok fakat sutlu tatlıların en lezzetlisi ve en hafifidir
Tavuk goğsu tatlısı yapmak kolaydır ama yemek icin buzdolabında 1 saat kadar kıvamını almasını beklemeniz gerekiyor
Tadına baktığınızda yaptığınıza değdiğini goreceksiniz
Tavuk Goğsu Malzemeler
3 turk kahvesi fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre sut
3 turk kahvesi fincanı şeker
Tarcın uzerine serpmek icin
imagessutlutatlilarintarifleri5ad3d13c0a133
Tavuk Goğsu Yapılışı
Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz Uzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruzSut ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruzUnun topaklanmaması icin mikserle yuksek devirde cırpıyoruzKatılaşana kadar surekli karıştırıyoruzIslak borcama dokup, buzdolabında 1 saat bekliyoruzUzerine tarcın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz