Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet kararmış muz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı mahlep
Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayarak çalıştırın.
Bir kapta sıvı yağ ile pudra şekerini çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyerek tekrar çırpın.
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek harcının içerisine ilave edin.
Bir çatal yardımıyla ezilen kararmış muzları, tarçın ve mahlebi de kaba alın, son kez çırparak yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Unun kaybolması çırpma işlemi için yeterli olacaktır, daha fazla karıştırmadan baton kek kalıbına harcı aktarabiliriz.
Dilerseniz kek kalıbını tereyağı ile yağlayarak kullanabilirsiniz, ben pişirme kağıdı kullanmayı tercih ettim.
Keki fırına yerleştirin ve yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakın.
Bu tarif için muz şart değil, eğer yoksa şeker miktarını biraz arttırmanızı öneririm. Yine muz yerine kuru meyve, ceviz, fındık gibi malzemeler de tercih edebilirsiniz. Eğer kurabiye gibi dışı kıtır içi nemli kekler seviyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet kararmış muz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı mahlep
Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayarak çalıştırın.
Bir kapta sıvı yağ ile pudra şekerini çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyerek tekrar çırpın.
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek harcının içerisine ilave edin.
Bir çatal yardımıyla ezilen kararmış muzları, tarçın ve mahlebi de kaba alın, son kez çırparak yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Unun kaybolması çırpma işlemi için yeterli olacaktır, daha fazla karıştırmadan baton kek kalıbına harcı aktarabiliriz.
Dilerseniz kek kalıbını tereyağı ile yağlayarak kullanabilirsiniz, ben pişirme kağıdı kullanmayı tercih ettim.
Keki fırına yerleştirin ve yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakın.
Bu tarif için muz şart değil, eğer yoksa şeker miktarını biraz arttırmanızı öneririm. Yine muz yerine kuru meyve, ceviz, fındık gibi malzemeler de tercih edebilirsiniz. Eğer kurabiye gibi dışı kıtır içi nemli kekler seviyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı