Son konular

Süzme Mercimek Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 orta uzunluk kuru soğan
1 adet büyük uzunluk havuç
1 adet orta uzunluk patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı kaynar su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosun için
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıvı yağı küçük bir tencereye alalım.
Havucu doğrayıp rengini yağa verene kadar kısık ateşte kavrulur.
Soğan patates dörde bölünüp ek edilir birazda bunlarla birlikte kavrulur.
Yıkanmış kırmızı mercimek ilave edilir tekrar mercimekler rengini sarıya döndürene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Daha sonra 3 su bardağı su ekleyip tuzunu atıyoruz ve havuçlar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Daha sonra blendır dan geçirip süzgeçle süzüyoruz.
Tekrar tencereye alıp üzerine 1 su bardağı na yakın su ekliyoruz.
İsteğiniz kıvama gelince bir taşım kaynatıp üzerine biriken köpükleri yüzeysel olarak alıyoruz.
Ayrı yerde sos tavasına yahut cezveye tereyağ ve sıvı yağ ek edip yağ ısınınca nane ve pul biber ekliyoruz.
Ne vakit ki köpüklenmeye başladı ocaktan alıyoruz.
Çorbayı servis ederken tabaklara yahut direk tencereye ek edip tüketiyoruz afiyet olsun
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt