Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet küçük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
3 litre sıcak su
1 adet tavuk bulyon
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını koyuyoruz.
Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
Daha sonra 2 su bardağı mercimeği ‘de ekleyip kavurduktan sonra sırasıyla tavuk bulyon, 4’e bölünmüş patates ve havucu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Son olarak tuz, nane ve pul biberi de ekleyip sıcak suyu’ da katıp yaklaşık 35 dk pişirmeye bırakıyoruz.
Çorbamız pişerken orta ara karıştırıyoruz.
Çorba piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Kaselere paylaştırıyoruz.
Afiyet olsun
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet küçük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
3 litre sıcak su
1 adet tavuk bulyon
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını koyuyoruz.
Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
Daha sonra 2 su bardağı mercimeği ‘de ekleyip kavurduktan sonra sırasıyla tavuk bulyon, 4’e bölünmüş patates ve havucu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Son olarak tuz, nane ve pul biberi de ekleyip sıcak suyu’ da katıp yaklaşık 35 dk pişirmeye bırakıyoruz.
Çorbamız pişerken orta ara karıştırıyoruz.
Çorba piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Kaselere paylaştırıyoruz.
Afiyet olsun
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı