Süzme Yoğurt Yatağında Kabaklı Köz Biber Salatası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Süzme Yoğurt Yatağında Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet kabak
2 kapya biber (Közlenmiş)
1 kase süzme yoğurt
1 avuç kadar doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak

Süzme Yoğurt Yatağında Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakların kabuklarını soyup, boydan ikiye bölüyoruz.
Orta incelikte dilimlere kesip,bir kabın içine döküp zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kabakları yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar tutuyoruz. (kabağı isterseniz tavada arkalı önlü pişirerek de yapabilirsiniz. Dilimledikten sonra çok olunca fırında yapmayı tercih ettim).
Kapya biberi közleyip doğruyoruz. (ben közleyip dondurucuya attığım kapya biberi kullandım ).
Süzme yoğurdun içine az tuz ve rendelenmiş sarımsak atıp karıştırıyoruz.
Servis edeceğimiz tabağın zeminine süzme yoğurdu üzerine kabak, közlenmiş kapya biber ve ceviz eklenir.
Süzme Yoğurt Yatağında Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt