Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tanımı İçin Materyaller
4-5 kilo ayva (Kiloyu ayarlayabilirsiniz)
1 kilo şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fiske limon tuzu
Çubuk tarçın
4 bardak su
Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak ayvalarımızı rendeleyelim.
Ben kabuklu rendeledim isterseniz siz kabuklarını soyabilirsiniz.
Daha sonra uygun bir tencereye ayvalarımızı ek edelim.
1 tatlı kaşığı ayva çekirdeğini ve tarçını koyalım.
Şayet ayva çekirdeğini üzerine koymak istemeseniz pak bir ince bez yahut ince türbente koyup bu formda tencereye koyabilirsiniz.
Üzerine suyu ek edelim.
1 yarım saat bu halde kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edelim kaynamaya kovan almaya bırakalım.
Kovan alan mermelatımızı sıcak olarak kavanozlara doldurup bilakis çevirelim.
Soğuduktan sonra uygun soğuk yer yahut dolaba kaldırabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun
4-5 kilo ayva (Kiloyu ayarlayabilirsiniz)
1 kilo şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fiske limon tuzu
Çubuk tarçın
4 bardak su
Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak ayvalarımızı rendeleyelim.
Ben kabuklu rendeledim isterseniz siz kabuklarını soyabilirsiniz.
Daha sonra uygun bir tencereye ayvalarımızı ek edelim.
1 tatlı kaşığı ayva çekirdeğini ve tarçını koyalım.
Şayet ayva çekirdeğini üzerine koymak istemeseniz pak bir ince bez yahut ince türbente koyup bu formda tencereye koyabilirsiniz.
Üzerine suyu ek edelim.
1 yarım saat bu halde kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edelim kaynamaya kovan almaya bırakalım.
Kovan alan mermelatımızı sıcak olarak kavanozlara doldurup bilakis çevirelim.
Soğuduktan sonra uygun soğuk yer yahut dolaba kaldırabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun