Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
3 adet orta uzunluk kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremizin içine tereyağı, sıvı yağ ve unu alalım.
Unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Kokusu çıkan unun üzerine süt ve suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra içine ufak ufak doğradığımız kabaklarımızı ekleyelim.
Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen çorbamızı ocaktan alalım bir mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirelim.
En son üzerine dereotu, nane, karabiber ve tuzu ekleyip servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet orta uzunluk kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremizin içine tereyağı, sıvı yağ ve unu alalım.
Unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Kokusu çıkan unun üzerine süt ve suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra içine ufak ufak doğradığımız kabaklarımızı ekleyelim.
Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen çorbamızı ocaktan alalım bir mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirelim.
En son üzerine dereotu, nane, karabiber ve tuzu ekleyip servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı