Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Konserve süt mısır
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şehriye (Tercihe bağlı arpa yada tel olabilir.)
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
Tavuk bulyon (Ben tavuk bulyon kullanıyorum isterseniz tuz da kullanabilirsiniz)
Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvıyağı tenceremize alıyoruz.
Akabinde şehriyeyi de ekleyip şehriyeler renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
Üzerine pirincimizi ekliyoruz şeffaf bir renk elde edene kadar pirincimizi de kavuruyoruz. (şeffaf rengi fotoğraflarda görebilirsiniz)
Daha sonra mısırımızı kavrulan pirincin de üzerine ekliyoruz.
2- 3 tıp karıştırdıktan sonra üzerine suyumuzu ekliyoruz ve bulyonumuzu atıyoruz.
Pirinçler suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişiriyoruz. Su kâfi gelmez ise göz kararı su ekleyebilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. .
Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Konserve süt mısır
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şehriye (Tercihe bağlı arpa yada tel olabilir.)
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
Tavuk bulyon (Ben tavuk bulyon kullanıyorum isterseniz tuz da kullanabilirsiniz)
Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvıyağı tenceremize alıyoruz.
Akabinde şehriyeyi de ekleyip şehriyeler renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
Üzerine pirincimizi ekliyoruz şeffaf bir renk elde edene kadar pirincimizi de kavuruyoruz. (şeffaf rengi fotoğraflarda görebilirsiniz)
Daha sonra mısırımızı kavrulan pirincin de üzerine ekliyoruz.
2- 3 tıp karıştırdıktan sonra üzerine suyumuzu ekliyoruz ve bulyonumuzu atıyoruz.
Pirinçler suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişiriyoruz. Su kâfi gelmez ise göz kararı su ekleyebilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. .
Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı