Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 tane kabak
2 tane havuç
1 tane patates
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı arpa şehriye
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ilik suyu yahut et suyu
Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları yeterlice yıkayıp kabuğu ile rendeleyin.
Havuç ve patateside soyup rendeleyin.
Tencereye yağı koyup öncelikle rendelenmiş patates ve havucu yağa atıp biraz kavurun .
Daha sonra rendelenmiş kabağı ekleyin ,suyunu çekene kadar kavurun.
Un ve şehriyeyi de ek edip uygunca kavurun.
Tuz baharatlar et suyu ve suyu da ekleyip karıştırın evvel yüksek ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozu ekleyip yalnızca bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 tane kabak
2 tane havuç
1 tane patates
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı arpa şehriye
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ilik suyu yahut et suyu
Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları yeterlice yıkayıp kabuğu ile rendeleyin.
Havuç ve patateside soyup rendeleyin.
Tencereye yağı koyup öncelikle rendelenmiş patates ve havucu yağa atıp biraz kavurun .
Daha sonra rendelenmiş kabağı ekleyin ,suyunu çekene kadar kavurun.
Un ve şehriyeyi de ek edip uygunca kavurun.
Tuz baharatlar et suyu ve suyu da ekleyip karıştırın evvel yüksek ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozu ekleyip yalnızca bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı