Tadına Doyamayacağınız Pideli Köfteli Kebap

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tadına Doyamayacağınız Pideli Köfteli Kebap Tanımı İçin Materyaller

Köfte İçin
500 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Tuz
Kekik
Baharatlar isteğe nazaran tatlandırın
Domates Sosu İçin
4 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker (İsteğe bağlı)
Tuz karabiber (Baharatlar isteğe bağlı ölçüde)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane pide (Pideyi kendiniz ayarlayın benim büyük pideydi bir tane yetti)
Köfteleri 2 kademede kızarttım
1 etapta 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ kullandım
2 evrede 3 yemek kaşığı tereyağı kullandım

Tadına Doyamayacağınız Pideli Köfteli Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftemizi tüm materyalleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Uzun uzun şekil veriyoruz. Köftelerimiz kenarda dinlenirken domates sosumuzu yapmaya geçiyoruz. Sos için 4 domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
Sos tenceremize bir yemek kaşığı tereyağ bir yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz domates salçasını sarımsağı yarım çay bardağı su ek edip hoş pişiriyoruz.
En son tuzu ve baharatları koyup ocağı kapatıyoruz diğer tarafta köftelerimizi az sıvı yağında önlü gerili orta derecede pişiriyoruz.
Başka bir tavanın içerisinde 3 yemek kaşığı tereyağımızı koyup eritiyoruz. Orta derecede pişirdiğimiz köftelerimizi diğer tavada hazırladığımız tereyağının içine koyuyoruz.
Önlü artlı pişene kadar kızartıyoruz (Püf noktası da burada köftelerin bol tereyağda kızartılması lezzet katıyor).
Pidelerimizi küp küp kesiyoruz. Kestiğimiz pideleri servis tabağına alıyoruz. Sıcak olarak domates sosumuzu pidelerin üzerine döküyoruz.
Kızaran köftelerimizi sosun üzerine diziyoruz. Tavada kalan tereyağını da köftelerin üzerinde gezdiriyoruz ki lezzetini daha da arttırmak için. Servis yaparken dilerseniz yoğurt da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Köfteli Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler Köfte harcı için; 300 gram kıyma 2 yemek kaşığı galeta unu 1 küçük soğan rendesi Tuz Karabiber Kimyon ve nane Diğer materyaller; 3 orta uzunluk patates 1-2 adet havuç 2 adet sivri biber 2 çay bardağı haşlanmış bezelye 1-2 adet küp küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı köftelik ince bulgur 1 adet yumurta 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı soğuk su 1 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz (Tuz ölçünüzü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler 3 adet taze yufka 1 kg kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 tane rendelenmiş soğan 1 tutam maydanoz 1 adet yumurta 1 diş rendelenmiş sarımsak Sıvı yağ Tuz Karabiber Kırmızı biber Kimyon Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı zeytin yağ Azıcık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Materyaller Püre için; 3 büyük patates 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Yarım su bardağı süt 1 su bardağından az kaşar rendesi Tavuk sote için; 1 kuru soğan 2 tane yeşil biber 1 kapya biber 1 büyük domates 1 yemek kaşığı salça Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fellah Köftesi Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı irmik 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Sosu için: 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım kavanoz domates sos Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt