Tadına Doyamayacağınız Pideli Köfteli Kebap Tanımı İçin Materyaller
Köfte İçin
500 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Tuz
Kekik
Baharatlar isteğe nazaran tatlandırın
Domates Sosu İçin
4 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker (İsteğe bağlı)
Tuz karabiber (Baharatlar isteğe bağlı ölçüde)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane pide (Pideyi kendiniz ayarlayın benim büyük pideydi bir tane yetti)
Köfteleri 2 kademede kızarttım
1 etapta 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ kullandım
2 evrede 3 yemek kaşığı tereyağı kullandım
Tadına Doyamayacağınız Pideli Köfteli Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftemizi tüm materyalleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Uzun uzun şekil veriyoruz. Köftelerimiz kenarda dinlenirken domates sosumuzu yapmaya geçiyoruz. Sos için 4 domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
Sos tenceremize bir yemek kaşığı tereyağ bir yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz domates salçasını sarımsağı yarım çay bardağı su ek edip hoş pişiriyoruz.
En son tuzu ve baharatları koyup ocağı kapatıyoruz diğer tarafta köftelerimizi az sıvı yağında önlü gerili orta derecede pişiriyoruz.
Başka bir tavanın içerisinde 3 yemek kaşığı tereyağımızı koyup eritiyoruz. Orta derecede pişirdiğimiz köftelerimizi diğer tavada hazırladığımız tereyağının içine koyuyoruz.
Önlü artlı pişene kadar kızartıyoruz (Püf noktası da burada köftelerin bol tereyağda kızartılması lezzet katıyor).
Pidelerimizi küp küp kesiyoruz. Kestiğimiz pideleri servis tabağına alıyoruz. Sıcak olarak domates sosumuzu pidelerin üzerine döküyoruz.
Kızaran köftelerimizi sosun üzerine diziyoruz. Tavada kalan tereyağını da köftelerin üzerinde gezdiriyoruz ki lezzetini daha da arttırmak için. Servis yaparken dilerseniz yoğurt da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun
Köfte İçin
500 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Tuz
Kekik
Baharatlar isteğe nazaran tatlandırın
Domates Sosu İçin
4 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker (İsteğe bağlı)
Tuz karabiber (Baharatlar isteğe bağlı ölçüde)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane pide (Pideyi kendiniz ayarlayın benim büyük pideydi bir tane yetti)
Köfteleri 2 kademede kızarttım
1 etapta 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ kullandım
2 evrede 3 yemek kaşığı tereyağı kullandım
Tadına Doyamayacağınız Pideli Köfteli Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftemizi tüm materyalleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Uzun uzun şekil veriyoruz. Köftelerimiz kenarda dinlenirken domates sosumuzu yapmaya geçiyoruz. Sos için 4 domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
Sos tenceremize bir yemek kaşığı tereyağ bir yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz domates salçasını sarımsağı yarım çay bardağı su ek edip hoş pişiriyoruz.
En son tuzu ve baharatları koyup ocağı kapatıyoruz diğer tarafta köftelerimizi az sıvı yağında önlü gerili orta derecede pişiriyoruz.
Başka bir tavanın içerisinde 3 yemek kaşığı tereyağımızı koyup eritiyoruz. Orta derecede pişirdiğimiz köftelerimizi diğer tavada hazırladığımız tereyağının içine koyuyoruz.
Önlü artlı pişene kadar kızartıyoruz (Püf noktası da burada köftelerin bol tereyağda kızartılması lezzet katıyor).
Pidelerimizi küp küp kesiyoruz. Kestiğimiz pideleri servis tabağına alıyoruz. Sıcak olarak domates sosumuzu pidelerin üzerine döküyoruz.
Kızaran köftelerimizi sosun üzerine diziyoruz. Tavada kalan tereyağını da köftelerin üzerinde gezdiriyoruz ki lezzetini daha da arttırmak için. Servis yaparken dilerseniz yoğurt da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun