Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk kereviz
2 tane havuç
6 küçük ağaç kolu kadar brokoli
1 aysberg marul yaprağı ya da olağan marul yaprağı yoksa 1 tutam dere otu
Yarım limon
Tuz
Zeytinyağı
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Üzerine :
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Varsa 5 adet ceviz
Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizler ve havuç soyularak rendenin iri tarafı ile rendelenir. Kerevizler kararmasın diye üzerine yarım limon sıkılır.
Brokoli 5 – 6 tane küçük ağaçlara ayrılıp tencereye su alınarak biraz diriliğini kaybedene kadar haşlanır.
Akabinde tavaya zeytinyağı alınarak havuçlar öncelikle atılarak biraz sotelenir.
Üzerine kerevizler eklenir 5 dakika kadar sotelenir.
Yumuşayınca geniş bir kaseye alınır. Biraz yumuşayan brokoli yarım ay biçiminde bıçakla doğranıp kereviz kasesinde eklenir.
Marul yaprakları jülyen olacak biçimde incecik doğranır. Sebzelerin olduğu kaba eklenir. Tuz eklenir.
Sos için gereken materyaller kabın içinde karıştırılır.
Sarımsak ezilerek sosa eklenir.
Sos sebzelerin üzerine gezdirilip yeterlice karıştırılıp harmanlanır.
Sebzeler servis edilecek tabağa alınır.
Küçük bir tavada zeytinyağı ve kırmızı toz biber kızdırılır.
Salatanın üzerine gezdirilir.
Dilerseniz üzerine kırılmış ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk kereviz
2 tane havuç
6 küçük ağaç kolu kadar brokoli
1 aysberg marul yaprağı ya da olağan marul yaprağı yoksa 1 tutam dere otu
Yarım limon
Tuz
Zeytinyağı
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Üzerine :
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Varsa 5 adet ceviz
Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizler ve havuç soyularak rendenin iri tarafı ile rendelenir. Kerevizler kararmasın diye üzerine yarım limon sıkılır.
Brokoli 5 – 6 tane küçük ağaçlara ayrılıp tencereye su alınarak biraz diriliğini kaybedene kadar haşlanır.
Akabinde tavaya zeytinyağı alınarak havuçlar öncelikle atılarak biraz sotelenir.
Üzerine kerevizler eklenir 5 dakika kadar sotelenir.
Yumuşayınca geniş bir kaseye alınır. Biraz yumuşayan brokoli yarım ay biçiminde bıçakla doğranıp kereviz kasesinde eklenir.
Marul yaprakları jülyen olacak biçimde incecik doğranır. Sebzelerin olduğu kaba eklenir. Tuz eklenir.
Sos için gereken materyaller kabın içinde karıştırılır.
Sarımsak ezilerek sosa eklenir.
Sos sebzelerin üzerine gezdirilip yeterlice karıştırılıp harmanlanır.
Sebzeler servis edilecek tabağa alınır.
Küçük bir tavada zeytinyağı ve kırmızı toz biber kızdırılır.
Salatanın üzerine gezdirilir.
Dilerseniz üzerine kırılmış ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı