Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı pekmez
1 kase kırılmış ceviz yada fındık
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edilir.
Ayrı bir kapta un,kabartma tozu ve vanilya karıştırılır,eleyerek sıvı karışıma eklenir.
Bir spatula yardımı ile alttan üste doğru iyice karıştırılır.
Kek harcından 1 su bardağı kadarını başka bir kaba alıp tahin,pekmez ve fındığı ekleyip karıştırılır.
26 cm lik bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp her tarafına gelecek şekilde susam serpilir.
Kalıba önce sade kek harcı boşaltılır üzerine tahin pekmezli karışım boşaltılır ve bir çubuk yardımı ile harç bir iki tur karıştırılır. (susamlara değdirmeden karıştırmaya dikkat edin).
180 derece altüst ayar ısınmış fırında 45,50 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır.
Üzerine isteğe bağlı sade tahin gezdirip fındık kırıklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı pekmez
1 kase kırılmış ceviz yada fındık
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edilir.
Ayrı bir kapta un,kabartma tozu ve vanilya karıştırılır,eleyerek sıvı karışıma eklenir.
Bir spatula yardımı ile alttan üste doğru iyice karıştırılır.
Kek harcından 1 su bardağı kadarını başka bir kaba alıp tahin,pekmez ve fındığı ekleyip karıştırılır.
26 cm lik bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp her tarafına gelecek şekilde susam serpilir.
Kalıba önce sade kek harcı boşaltılır üzerine tahin pekmezli karışım boşaltılır ve bir çubuk yardımı ile harç bir iki tur karıştırılır. (susamlara değdirmeden karıştırmaya dikkat edin).
180 derece altüst ayar ısınmış fırında 45,50 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır.
Üzerine isteğe bağlı sade tahin gezdirip fındık kırıklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı