Tahin Sevenleri Buraya Alalım Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 yumurta
125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 büyük çay bardağı irmik
1 çay bardağı çok ince kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı tahin (ben ağır tahin tadı seviyorum, 1 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yaklaşık 2-2 buçuk çay bardağı un (ele yapışmayan yumuşak bir kıvam olmalı, un ölçüsü markaya nazaran değişiklik göstermekte)
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç limon suyu
Tahin Sevenleri Buraya Alalım Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alarak karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edelim. 7-8 dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Denetimli formda un ek edelim. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hafif yassı olacak formda yuvarlayalım. Çay bardağının kenarları ile kesikler atalım.
180 derece de yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim. Birkaç saat dinlenip şerbeti çeken tatlımız hazır afiyet olsun ❤ mutfaktabiri. Var ismiyle instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın
Tahin Sevenleri Buraya Alalım Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yumurta
125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 büyük çay bardağı irmik
1 çay bardağı çok ince kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı tahin (ben ağır tahin tadı seviyorum, 1 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yaklaşık 2-2 buçuk çay bardağı un (ele yapışmayan yumuşak bir kıvam olmalı, un ölçüsü markaya nazaran değişiklik göstermekte)
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç limon suyu
Tahin Sevenleri Buraya Alalım Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alarak karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edelim. 7-8 dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Denetimli formda un ek edelim. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hafif yassı olacak formda yuvarlayalım. Çay bardağının kenarları ile kesikler atalım.
180 derece de yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim. Birkaç saat dinlenip şerbeti çeken tatlımız hazır afiyet olsun ❤ mutfaktabiri. Var ismiyle instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın
Tahin Sevenleri Buraya Alalım Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı