Tahinli Borek Resimli
Tahinli Borek Tarifi
Tahinli Borek Nasıl Yapılır,
Tahinli Boreğin Tarifi Resimli Tahinli Borek yapılışı
imagestahinliborektarifiresimli5ad435878731b
Tahinli Borek
Malzemeler
45 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 yumurta
Yarım kibrit kutusu yaş maya
İc malzeme;
100 gr eritilmiş margarin
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı ince cekilmiş ceviz ici
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Uzeri icin;
1 yumurtanın sarısı
yapılışı
Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin1 bardak su,şeker,tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırınUnu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurunUzerini nemli bezle ortup hamur 2 misli kabarana kadar bekletinTahini eritilmiş margarin ile iyice karıştırın
Hamuru iki veya uc eşit parcaya ayırınHer bir parcayı unlanmış zemine alıp elinizle acarak inceltinUzerine margarinli tahin karışımından surup bohca şeklinde katlayın ve uzerini ortup 1520 dakika dinlendirin
Hamurları tekrar acıp uzerine tahinli karışımdan surunCeviz ici ve yeni bahar serpip rulo yaparak sarınSağ ucunu ice sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp corek şekline getirinDiğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayın
Corekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip uzerlerine yumurta sarısı surun ve onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında uzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 3540 dakika pişirin
imagestahinliborektarifiresimli5ad43588dbc20
Tahinli Borek Tarifi
Tahinli Borek Nasıl Yapılır,
Tahinli Boreğin Tarifi Resimli Tahinli Borek yapılışı
imagestahinliborektarifiresimli5ad435878731b
Tahinli Borek
Malzemeler
45 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 yumurta
Yarım kibrit kutusu yaş maya
İc malzeme;
100 gr eritilmiş margarin
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı ince cekilmiş ceviz ici
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Uzeri icin;
1 yumurtanın sarısı
yapılışı
Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin1 bardak su,şeker,tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırınUnu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurunUzerini nemli bezle ortup hamur 2 misli kabarana kadar bekletinTahini eritilmiş margarin ile iyice karıştırın
Hamuru iki veya uc eşit parcaya ayırınHer bir parcayı unlanmış zemine alıp elinizle acarak inceltinUzerine margarinli tahin karışımından surup bohca şeklinde katlayın ve uzerini ortup 1520 dakika dinlendirin
Hamurları tekrar acıp uzerine tahinli karışımdan surunCeviz ici ve yeni bahar serpip rulo yaparak sarınSağ ucunu ice sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp corek şekline getirinDiğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayın
Corekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip uzerlerine yumurta sarısı surun ve onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında uzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 3540 dakika pişirin
imagestahinliborektarifiresimli5ad43588dbc20